12:57 05.10.2018

МОЗ України зареєструвало ще одну вакцину КПК

2 хв читати
МОЗ України зареєструвало ще одну вакцину КПК

Міністерство охорони здоров'я України для закупівлі через міжнародні спеціалізовані організації зареєструвало ще один препарат для імунопрофілактики кору, паротиту та краснухи (ліофілізований) - вакцину індійського виробника "Серум Інститут Індії Пвт Лтд." (Serum Institute of India Private Limited).

Відповідний наказ оприлюднено на сайті відомства №1805 (від 4 жовтня 2018 року).

Serum Institute of India Private Limited спеціалізується на виробництві імунобіологічних препаратів, серед яких, зокрема, вакцини від поліомієліту, кору, гепатиту В, вакцини БЦЖ (від туберкульозу), а також коклюшу, дифтерії, правця (АКДП).

Від початку закупівлі Україною лікарських засобів через міжнародні організації до країни постачалися такі препарати для імунопрофілактики виробництва Serum II, як вакцина АКДП, вакцина для профілактики гемофільної інфекції типу b.

Як повідомлялося, в 2018 році Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками впровадила тимчасову заборону на серію вакцини АКДП Serum II через повідомлення про смертельний випадок після застосування зазначених серій. Однак пізніше заборону було скасовано на підставі висновку регіональної групи (в Тернопільській області) оперативного реагування щодо відсутності причинно-наслідкових зв'язків між летальним результатом та імунізацією.

Нині в Україну для імунопрофілактики кору, паротиту та краснухи постачають вакцину Priorix бельгійського виробництва GlaxoSmithKline, прекваліфіковану Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Крім того, в липні 2018 року МОЗ зареєструвало для закупівлі через міжнародні організації вакцину КПК "М-М-Р ІІ Вакцина від кору, паротиту та краснухи вірусна, жива" виробника Merck Sharp & Dohme Corp (MSD, США).

Як повідомлялося, в 2017 році в Україні стався спалах кору, причиною якого став низький рівень охоплення імунізацією.

За даними Центру громадського здоров'я, від початку 2018 року станом на 2 жовтня на кір захворіли 31,954 тис. осіб, із них 19,080 тис. - діти. Від спричинених захворюванням ускладнень померли 14 осіб - 10 дітей і четверо дорослих.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляла, що в січні-червні 2018 року в європейському регіоні було зафіксовано 41 тис. випадків захворювання на кір, понад половина з них - 56% випадків - припала на Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА