19:42 26.10.2018

МОЗ зареєструвало державне агентство для закупівлі ліків

1 хв читати
МОЗ зареєструвало державне агентство для закупівлі ліків

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МОЗ), яке отримає статус централізованої закупівельної організації.

Як повідомляється на сторінці міністерства в соцмережі Facebook, МОЗ поступово перейматиме практики закупівель ліків у міжнародних організацій і з 2020 року зможе повноцінно здійснювати закупівлі за кошти держбюджету.

Раніше наприкінці вересня Кабмін затвердив постанову, згідно з якою національне закупівельне агентство розпочне свою пілотну роботу з придбання медикаментів і медвиробів для виконання програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Крім того, Кабмін продовжив терміни реалізації концепції до 31 грудня 2021 року, таким чином скоректувавши їх із термінами реформування системи фінансування медичної допомоги. Спочатку реалізацію концепції щодо реформи закупівель було розраховано до 2019 року.

У серпні 2017 року Кабмін затвердив концепцію реформування системи закупівель лікарських засобів, що передбачає створення Національного закупівельного агентства, яке здійснюватиме закупівлю препаратів і виробів медичного призначення (ВМП) на національному та місцевому рівні.

Наразі міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents, які в 2015 році Україна залучила для закупівлі медичних товарів і препаратів, займаються забезпеченням 40 державних програм (близько 500 медикаментів і 700 виробів медпризначення).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА