20:49 04.12.2018

Одеська область лідирує за кількістю заяв на укладення договорів медустанов з НСЗУ в "третю хвилю"

3 хв читати
Одеська область лідирує за кількістю заяв на укладення договорів медустанов з НСЗУ в "третю хвилю"

Одеська область наразі лідирує за кількістю заяв на укладення договорів з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), поданих медичними закладами первинного рівня.

Таку інформацію про старт "третьої хвилі" укладення договорів наводить НСЗУ в Фейсбук, не уточнюючи при цьому кількість заяв від регіону.

За даними служби, станом на 3 грудня заяви в НСЗУ подали 437 медустанов, з них не вимагають виправлень - від 182 медустанов.

Заяви від 123 медустанов повернуті на доопрацювання, 106 заяв знаходяться на початковому етапі перевірки, 26 - тільки надійшли в НСЗУ.

НСЗУ уточнила, що служба "готова допомогти кожному медичному закладу, який є нашим партнером, або бажає їм стати, безперешкодно укласти з нами договір і перейти на нову модель фінансування".

Як повідомлялося, 26 листопада НСЗУ оголосила "третю хвилю" укладення договорів з установами первинної медичної допомоги за програмою державних гарантій медобслуговування. Договори будуть укладатися протягом трьох тижнів - з 26 листопада до 20 грудня.

Однією з новацій третьої хвилі стало те, що медзаклад може подати заяву та розраховувати на укладення договору з НСЗУ, а не так як в попередні дві "хвилі": договори укладалися лише за умови, що в реформу заходять всі установи одного регіону одночасно.

У бюджеті на 2019 рік медична субвенція для первинної медичної допомоги не передбачена.

У "першу хвилю" укладення декларацій в реформу увійшли 161 медустанова, в другу - 462. За сім місяців роботи НСЗУ на нову модель фінансування перейшли 623 медичні заклади первинної медичної допомоги, з них - 85 приватних. Декларації з лікарями підписали понад 21,4 млн осіб, з них 13,892 млн декларацій оплачувані, за якими медичний заклад отримує фінансування. НСЗУ виплатила на рахунки цих установ понад 2,454 млрд грн.

Медична реформа передбачає, що НСЗУ оплачуватиме послуги установ з надання первинної допомоги за принципом капітації, тобто медичний заклад буде отримувати встановлену суму за кожного пацієнта, незалежно від того, звертається він за медичними послугами чи ні. Капітації оплачуються із загальних податків з держбюджету.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти. Так, для за дитину віком до п'яти років - коефіцієнт 4, для дітей від шести до 17 років коефіцієнт становитиме 2,2 - 814 грн, для дорослих від 18 до 39 років - коефіцієнт 1, для дорослих від 40 до 64 років - коефіцієнт 1,2 (444 грн), а для людей старше 65 років - коефіцієнт 2 (740 грн).

Наразі за підсумками двох етапів підписання договорів з НСЗУ до роботи відповідно до новим механізмом фінансування приступили 623 суб'єкта господарювання: 538 комунальних некомерційних підприємств (КНП), 47 приватних клінік, а також 38 лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА