19:11 17.01.2019

Співвласник "Добробуту" має намір купити клініку "Борис"

3 хв читати
Співвласник "Добробуту" має намір купити клініку "Борис"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи про придбання кіпрською компанією Satumco Limited, власником великої столичної приватної медичної мережі "Добробут", клініки "Борис" - однієї з найстаріших приватних клінік Києва.

Як зазначено в повідомленні АМКУ в четвер, відповідну справу про концентрацію понад 50% у ТОВ "Борис" було відкрито 4 січня, а 17 січня комітет повідомив про проведення опитування щодо такої концентрації на ринку медичних послуг столиці.

Зацікавлені особи можуть подавати свої зауваження та міркування з цього приводу антимонопольному відомству до 28 січня.

Медцентр "Добробут" було створено у 2001 році, раніше мав філії в Донецьку та Ялті, однак тепер його активи зосереджені в Києві та розширені до великої мережі. Зокрема, нині вона включає станцію невідкладної допомоги, дитячі поліклініки на правому і лівому березі, поліклініки для дорослих на правому і лівому березі, стаціонар для дорослих і дітей, дитячу і дорослу хірургію, лікувально-діагностичний центр, клінічний центр "Добробут-онкологія", а також центр клінічної неврології, нейрореабілітації та відновлювальної медицини.

У січні 2018 року група інвесторів у складі інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" і акціонера української національної мережі оптик "Люксоптика" Олега Калашникова придбала у корпорації UBG (обидві - Київ) 80% мережі клінік "Добробут". Власником корпорації UBG був народний депутат Руслан Демчак (фракція "Блок Петра Порошенка"), який залишався власником 20% акцій мережі клінік.

Навесні 2015 року корпорація UBG виставила на продаж 20% "Добробуту", що належать їй. Тоді валовий дохід мережі оцінювався в $16,8 млн, прибуток - $1,145 млн, EBITDA - $3,3 млн.

Нині, згідно з держреєстром, у багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ "Добробут - невідкладна допомога" з виручкою за 2017 рік 38,5 млн грн, МЦ "Добробут-поліклініка" - 347,8 млн грн, МЦ "Добробут-стаціонар" - 48,9 млн грн, "Дитячий МЦ "Добробут" - 73,6 млн грн, МЦ "Добробут-дитинство" - 22,2 млн грн) компанії Satumco Limited належить 99%, а її бенефіціарами зазначені власник та голова "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа та акціонер української національної мережі оптик "Люксоптика" О.Калашников.

Клініку "Борис" було відкрито в 1993 році. У 2017 році її виручка збільшилася на 2,9% - до 155,6 млн грн, а чистий збиток становив 40,7 млн грн порівняно з чистим прибутком 21,3 млн грн роком раніше.

Безпосередніми власниками ТОВ зі статутним капіталом 83,42 млн грн, згідно з держреєстром, є Лев та Олена Хлявич - відповідно 2,26% та 0,12%, Михайло Радуцький - 2,38%, Алла Кармаліт - 2,38%, Павло Кротенко - 2,59%, Ломбард "Україна" з учасниками "СК "Всесвіт" і ТОВ "Предславинське" - 24,82%.

Окрім того, М.Радуцький, Л.Хлявич та А.Кармаліт через кіпрські компанії опосередковано контролюють ще відповідно 10,15%, 10,15% та 22,56%.

Нарешті ще 22,59% належить кіпрській Highjob Trading Limited, бенефіціаром якої зазначений Стеліос Йордамліс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА