16:15 25.01.2019

У МОЗ України не виключають певного коригування запропонованих тарифів на амбулаторно-поліклінічні послуги

2 хв читати
У МОЗ України не виключають певного коригування запропонованих тарифів на амбулаторно-поліклінічні послуги

Міністерство охорони здоров'я не виключає певного коригування запропонованих тарифів на амбулаторно-поліклінічні послуги, які оплачуватиме Національна служба здоров'я України (НСЗУ) у рамках другого етапу медичної реформи, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Ми будемо рухатися обережно, подивимося, як буде реагувати ринок, і можливо, змінимо свою політику ціноутворення. Але думаю, що сильно тарифи ми змінювати не будемо", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

П.Ковтонюк зазначив, що поведінка ринку приватних гравців може суттєво вплинути на хід реформування вторинної меддопомоги.

"На ринку амбулаторних послуг є сильні та великі гравці, і є кілька сценаріїв їхньої поведінки. Вони можуть серйозно втрутитися в ринок, наприклад зайти в програму "Доступна діагностика" й активно розширювати свою мережу. А можуть залишитися осторонь", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що МОЗ проводить консультації з учасниками ринку приватної медицини.

"Що стосується приватних клінік, то ми з ними в активному діалозі. Деякі приватні клініки не влаштовують запропоновані нами в програмі "Безоплатна діагностика" тарифи, але є багато й зацікавлених. У будь-якому разі, всі приходять на ці зустрічі. Думаю, якби вони не хотіли працювати з НСЗУ, не було б і діалогу", - сказав він.

Як повідомлялося, П.Ковтонюк відзначив відсутність інформації про реальний обсяг амбулаторно-поліклінічних послуг, які надають бюджетні медзаклади. Зміна механізму фінансування амбулаторно-поліклінічних медичних послуг у рамках медреформи (програма "Безоплатна діагностика") стартує з липня 2019 року.

Оплату цих послуг здійснюватиме НСЗУ у разі, якщо ця послуга надається за направленням, виписаним сімейним лікарем, з яким у пацієнта підписана декларація. При цьому послуга може бути надана в будь-якому медзакладі, який уклав договір із НСЗУ.

До програми "Безоплатна діагностика" увійдуть 54 медичні маніпуляції, обстеження та аналізи. На реалізацію програми у держбюджеті на 2019 рік передбачено 2 млрд грн.

Повний текст інтерв'ю з П.Ковтонюком оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА