16:21 25.01.2019

В Україні електронний лікарняний може з'явитися в середині 2019 року - Ковтонюк

2 хв читати
В Україні електронний лікарняний може з'явитися в середині 2019 року - Ковтонюк

 Електронний лікарняний може бути запущено в середині 2019 року, прогнозує заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Електронні лікарняні ми плануємо впровадити вже в середині року. Одразу скажу, що проект дуже складний і охоплює кілька міністерств", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

П.Ковтонюк пояснив, що "лікарняний - документ, який ходить між кількома інстанціями - роботодавцем, медичним закладом і Фондом соціального страхування, який підпорядковується Міністерству соціальної політики ".

"На сьогодні всі сторони досить швидко працюють над впровадженням електронного листка непрацездатності. Динаміка позитивна", - сказав він.

Він також повідомив, що МОЗ і Мінсоцполітики працюють над спрощенням процедури видачі "коротких" (короткострокових - ІФ) листків непрацездатності.

Водночас П.Ковтонюк повідомив, що МОЗ "зробило все, що могло", щоб забезпечити можливість отримання паперових листків непрацездатності приватними клініками, однак проблему виділення їм цих бланків не було вирішено.

"Бланки лікарняних листків йдуть на область або місто, де розподіляються між закладами в ручному режимі. Це робить конкретний чиновник, який приймає рішення, кому дати, а кому ні. Ми зобов'язали видавати бланки лікарняних усім закладам, незалежно від форми власності, порядок видачі також є. Але все одно рішення приймає конкретний чиновник на місцях", - сказав він.

Як повідомлялося, уряд 28 листопада ухвалив рішення про створення електронного реєстру лікарняних листків, а положення про реєстр має бути сформоване до 1 лютого 2019 року.

У МОЗ створено робочу групу, яка має погодити всі деталі роботи системи. Електронний реєстр діятиме на базі Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Щороку в Україні видають близько 5,5 млн лікарняних.

Повний текст інтерв'ю з П.Ковтонюком оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА