19:39 02.04.2019

Кампанія щодо посилення заходів із імунізації від кору вдбудеться у Хмельницькій області

2 хв читати
Кампанія щодо посилення заходів із імунізації від кору вдбудеться у Хмельницькій області

Кампанія щодо посилення заходів із імунізації від кору відбудеться у Хмельницькій області протягом найближчих місяців, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, таке рішення представники Хмельницької ОДА ухвалили після наради з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Кампанія щодо посилення заходів з імунізації в Хмельницькому і Хмельницькій області розпочнеться вже найближчими днями після засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

На сьогодні Хмельницька область має найвищий показник захворюваності в країні. Зокрема, за три місяці 2019 року в Хмельницькій області на кір захворіли 2778 осіб, протягом останнього місяця тут реєструють близько 200 нових випадків кору на тиждень, загалом з початку спалаху минулого року тут захворіли 3203 особи, двоє померли.

"Доки ситуація не стала критичною, необхідно вжити спеціальних заходів щодо підвищення рівня імунізації серед дітей", - процитувала У.Супрун прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За інформацією заступника міністра охорони здоров'я Ольги Стефанишиної, для заповнення пропущених щеплень у дітей Хмельницька область цлком забезпечена якісними, безпечними та ефективними вакцинами, що поставляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Під час кампанії будуть провакциновані від кору всі, хто ще з якихось причин не отримав необхідної кількості щеплень.

У МОЗ запевняють, що в Україні достатньо якісної та ефективної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії і США.

Як повідомлялося, з початку 2019 року аналогічні спеціальні заходи із захисту населення від кору були зроблені у Львівській області. За результатами цієї кампанії 90% школярів регіону мають захист від цієї хвороби, а сам регіон втратив своє лідерство із захворюваності на кір.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА