17:17 03.10.2019

У Києві на хабарі затримано лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова

2 хв читати
У Києві на хабарі затримано лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова

Завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова Національної академії медичних наук України було затримано в четвер під час отримання хабара в розмірі $20 тис., повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Лікар-трансплантолог був викритий "на гарячому" під час одержання неправомірної винагороди від пацієнта у розмірі $20 тис. за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію. Під час проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти у сумі понад $60 тис.", - повідомляється на сторінці столичної прокуратури в соцмережі Facebook.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, ведуться слідчі дії.

У свою чергу відділ комунікації поліції Києва повідомив, що чиновника інституту було затримано під час отримання від пацієнта $22 тисяч. "Попередньо встановлено, що спочатку пацієнт передав затриманому $2 тисячі, проте він вимагав за проведене операції на печінці та проходження курсу реабілітації $40 тисяч... Здійснюються невідкладні слідчі дії, зокрема обшуки, допити свідків із метою встановлення всіх обставин правопорушення. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили $64 550, майже 9 тиc. грн, а за місцем проживання фігуранта - понад $13 тис. і EUR7,3 тис.", - йдеться в повідомленні.

Водночас у Службі безпеки України повідомляють про викриття керівників відділення одного з інститутів Національної академії медичних наук, які вимагали кошти у пацієнтів за проведення операцій. "Оперативники спецслужби встановили, що службовці державного медичного закладу систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребують іншої медичної допомоги. "Ескулапи", використовуючи своє посадове становище, організували механізм поборів із пацієнтів, які готуються до важких операцій із трансплантації органів. За попередню консультацію вони "брали" 3 тис. гривень, за хірургічні втручання та проведення операцій суми становили від $20 тис. до $50 тис.", - повідомляється на офіційному сайті СБУ.

За даними спецслужби, затримано "організатора протиправної схеми", тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у протиправному механізмі. Операція проводилася спільно з Державною службою фінансового моніторингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА