14:05 07.10.2019

Лауреатами Нобелівської премії з медицини 2019 року стали Вільям Кейлін-молодший (США), сер Пітер Реткліфф (Велика Британія) і Грегг Семенса (США)

1 хв читати
Лауреатами Нобелівської премії з медицини 2019 року стали Вільям Кейлін-молодший (США), сер Пітер Реткліфф (Велика Британія) і Грегг Семенса (США)

Нобелівську премію з медицини у 2019 році присудили американцям Вільяму Кейліну-молодшому та Греггу Семенсі, а також британцеві серу Пітеру Реткліффу.

Премію присудили цим ученим за їхні дослідження того, як клітини реагують і пристосовуються до зміни рівня кисню в навколишньому середовищі. Зокрема, вони визначили молекулярний механізм, який регулює активність генів в умовах різного рівня кисню.

Відповідно до прес-релізу Нобелівського комітету, Вільям Кейлін-молодший є професором Гарвардської медичної школи, сер Пітер Реткліфф - Оксфордського університету, а Грегг Семенса - Університету Джонса Гопкінса.

У прес-релізі наголошується, що дослідники заклали основу для розуміння того, як обсяг вмісту кисню впливає на клітинний метаболізм і на фізіологічні функції.

Крім того, дослідження науковців також дають можливість для розробки нових стратегій у боротьбі з анемією, раком та іншими хворобами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА