19:37 25.10.2019

Аудит виявив в НІР необґрунтовано великі залишки онкопрепаратів, невикористання обладнання і недостачу комп'ютерів

2 хв читати
Аудит виявив в НІР необґрунтовано великі залишки онкопрепаратів, невикористання обладнання і недостачу комп'ютерів

Аудит в Національному інституті раку (НІР), проведений Міністерством охорони здоров'я, виявив необґрунтовано великі залишки одного з онкопрепаратів, невикористання обладнання, нестачу комп'ютерної техніки та низку інших порушень.

Перевірку НДР проводило Управління внутрішнього аудиту МОЗ.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, аудит встановив зокрема необґрунтовано великі залишки препарату метотрексат Тева (доросла онкологія) в кількості більше 4 тис. упаковок, при тому, що середньорічне використання цього препарату становить близько 800 флаконів.

Крім того, аудит встановив, що в НІР не був введений в експлуатацію лінійний медичний прискорювач Varian Clinac iX, закуплений ще в 2011 році.

"Сім одиниць медичного обладнання не використовується", - уточнив МОЗ.

Аудитори також виявили недолік комп'ютерної техніки на складі в кількості 149 одиниць загальною сумою близько 700 тис. грн.

"Техніка була придбана інститутом у 2017 році для реалізації проекту запровадження медичної інформатизаційної системи. Відсутність належної системи зберігання, видачі та інвентаризації техніки створило ймовірний ризик втрати матеріальних цінностей", - повідомляє МОЗ.

Відомство надало свої рекомендації інституту раку для негайного вирішення всіх проблемних питань.

Зокрема, МОЗ рекомендував керівництву НІР притягнути до відповідальності осіб, з вини яких допущені всі порушення.

Отримані за результатами аудиту матеріали МОЗ направило до правоохоронних органів і сподівається на справедливе слідство.

"Будь-які зловживання і порушення, які негативно впливають на здоров'я і життя пацієнтів, є неприпустимими. Така практика не повинна поширюватися в медичних установах України", - підкреслюють в міністерстві.

Інформація про результати аудиту розміщена на сайті МОЗ.

Як повідомлялося, Голосіївський райсуд Києва почав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у провадженні щодо зловживань в НІР одному з підозрюваних лікарів.

МОЗ заявив, що за результатами аудиту, який проведе в клініці, прийме кадрові рішення щодо керівництва Національного інституту раку.

Раніше, 16 серпня, під час проведення слідчо-оперативних заходів в Національному інституті раку правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку.

Головний лікар НІР Андрій Безносенко заявив, що обшуки в НІР у серпні 2019 року почалися за п'ять днів до очікуваного виходу розпорядження уряду про автономізацію інституту, процес реформування клініки був зупинений.

За словами Безносенка, проект реорганізації НІР мав початися з прийняття розпорядження Кабміну, яке було підготовлено, представлено на розгляд уряду і мало бути розглянуте на засіданні уряду 21 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА