14:31 12.12.2019

Держлікслужба у тестовому режимі запустила онлайн-сервіс із видачі ліцензій для фармринку

2 хв читати
Держлікслужба у тестовому режимі запустила онлайн-сервіс із видачі ліцензій для фармринку

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у тестовому режимі запустила онлайн-сервіс з отримання дозвільних документів, а саме про ліцензування діяльності з виробництва та імпорту лікарських засобів, а також роздрібної та оптової торгівлі.

Згідно з повідомленням на сайті служби, проект реалізовано спільно з Міністерством цифрової трансформації та "Фондом Східна Європа" за підтримки проекту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Нині у тестовому режимі доступні три онлайн-послуги з видачі ліцензії на здійснення діяльності з виробництва, імпорту (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) і виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

За допомогою онлайн-сервісу користувачі зможуть подати заяву на отримання ліцензії на здійснення діяльності або анулювати її, створити або закрити аптеку (аптечний склад), розширити або звузити вид діяльності та перелік лікарських форм, внести зміни або доповнення до переліку лікарських засобів, а також змінити уповноважену особу, контрактних виробників та інформацію про фахівців.

У Держлікслужбі зазначають, що сервіс забезпечить скорочення матеріальних і тимчасових витрат бізнесу на отримання ліцензії; зменшення ризику виникнення технічних помилок під час заповнення заяви завдяки можливості онлайн-консультації з представниками Держлікслужби ще на етапі подання заяви; автоматичну фіксацію подання заяви та документів, а також відстеження статусу заявки онлайн, своєчасне оповіщення заявника про ухвалені рішення та можливість актуалізувати дані 24/7; зменшення корупційної складової через повну прозорість подання заяви самостійно, без контакту з чиновником; збереження в електронній формі копій всіх документів, історії комунікації та статистики щодо ухвалених і оброблених пакетів документів.

При цьому формат подачі заяв та супровідної документації буде доступним за вибором і онлайн, і у паперовому вигляді.

Держлікслужба найближчим часом планує розширити послуги онлайн-системи, зокрема розробку та впровадження переліку онлайн-послуг з видачі висновків про якість ввезених в Україну лікарських засобів і відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних та міжнародних стандартів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА