16:12 14.01.2020

Середній чек іноземного пацієнта в українських клініках у 2019 році зріс до $2800

3 хв читати
Середній чек іноземного пацієнта в українських клініках у 2019 році зріс до $2800

Середній чек іноземного пацієнта в українських клініках у 2019 році зріс із $2000-2500 до майже $2800, повідомив віце-президент Української асоціації медичного туризму (УАМТ) Ігор Торський.

"Згідно з нашими щорічними дослідженнями, спостерігається зростання цього показника. У 2019 році середній чек одного іноземного медтуриста становив майже $2800. Можливо, що у 2020 році ця цифра буде ще вищою", - сказав він на прес-конференції, присвяченій проведенню Всесвітнього форуму медичного туризму Global Healthcare Travel Forum 2020, який відбудеться в Києві та Львівській області 22-25 квітня 2020 року.

При цьому Торський зазначив, що збільшенню середнього чека іноземних пацієнтів сприяв, зокрема, розвиток високотехнологічних медичних технологій та інноваційних методів лікування.

Водночас, за його словами, на збільшення середнього чека також вплинула цінова політика клінік. "Це підвищення цін. Ми не завжди згодні й дискутуємо з клініками про доцільність такого підвищення. Я хочу дати пораду представникам клінік бути обережними з ціновою політикою, оскільки ми перебуваємо у висококонкурентному світі медтуризму", - сказав він.

При цьому Торський повідомив, що середній чек іноземних пацієнтів в українських клініках відрізняється за регіонами. "У Києві середній чек становить майже $3240, у Львові ця сума нижча, тому що структура надання послуг відрізняється від регіону до регіону", - сказав він.

За його словами, в клініках країни найбільш розвинені репродуктивна медицина та клітинні технології. "Ці галузі високотехнологічні, вони потребують досить точного лабораторного обладнання та висококваліфікованих спеціалістів. Україна в цих двох сферах - один зі світових лідерів", - сказав він.

Водночас, зазначив Торський, за іншими напрямами медтуризму, зокрема в стоматології, реабілітації, онкології, потік медтуристів ґрунтується на "дуже зваженій ціновій політиці клінік", а також на відсутності так званого списку очікування для потрапляння на консультацію до вузьких спеціалістів. "Щоб потрапити на прийом до вузького спеціаліста застрахованій особі у себе на батьківщині, треба чекати досить довго. Це одна з причин того, чому пацієнти обирають Україну", - вважає віце-президент УАМТ.

У свою чергу президент УАМТ та президент Global Healthcare Travel Council Віолета Янишевська додала, що іноземні пацієнти можуть отримати в українських клініках високотехнологічне лікування з використанням технологій кіберножа, гамма-ножа, робота да Вінчі.

"В Україні вже є дорогі процедури, по які раніше пацієнти мали виїжджати за кордон. Тепер ці технології і це високотехнологічне обладнання є, і клініки можуть надавати такі послуги, зокрема, іноземним пацієнтам", - сказала вона.

Водночас Янишевська висловила думку, що для розвитку медтуризму Україна має врегулювати низку проблем, зокрема пов'язаних із візовими питаннями для іноземних пацієнтів, а також ввести в законодавче поле поняття "медичний туризм". "Діють робочі групи, щоб уже парламент цього скликання міг розробити та ухвалити закон про медтуризм", - зазначила вона.

Згідно з оцінками GHTC, світовий ринок сегментів туризму, пов'язаних із турботою про здоров'я, оцінюється в $439 млрд. За оцінками міжнародних експертів, у найближчі десять років очікується його постійне зростання на 10-20%. Щороку 3-4% населення планети їздитиме за кордон на лікування та оздоровлення.

Як повідомлялося з посиланням на УАМТ, у 2018 році середній чек іноземного пацієнта, який проходить лікування в українських клініках, становив $2-2, 5 тис. без урахування витрат на транспорт і проживання. Іноземних пацієнтів приймали близько 120 клінік у різних регіонах країни.

Того ж року до українських клінік приїхало лікуватися близько 65 тис. іноземців, з країни на лікування виїхало близько 160 тис. людей. Лідерами виїзного медтуризму з України є Німеччина, Ізраїль і Туреччина.

За даними УАМТ, нині в сегменті в'їзного медичного туризму в Україні представлені переважно приватні клініки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА