19:31 30.01.2020

Поширення практики JCI-акредитації лікарень може підвищити довіру до української медицини

3 хв читати
Поширення практики JCI-акредитації лікарень може підвищити довіру до української медицини

Поширення в Україні практики акредитації Joint Commission Niternational (JCI) може підвищити рівень довіри до вітчизняної медицини, вважає директор ТОВ "Лелека" (Київ) Валерій Зукін.

"Що більше в Україні буде JCI сертифікованих лікарень, то привабливішою буде країна не лише для медтуризму, а й для довіри до української медицини. Ми хотіли б, щоб нас було більше, незалежно від форми власності", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер з нагоди отримання київським пологовим будинком "Лелека" акредитації JCI.

За словами Зукіна, пологовий будинок "Лелека" став першим у країні госпітальним медзакладом, що отримав акредитацію JCI.

Водночас директор пологового будинку зазначив, що отримання акредитації JCI не мало на меті збільшення потоку іноземних пацієнтів.

За його даними, нині іноземні громадяни становлять до 3-5% пацієнтів клініки "Лелека" і не очікується, що акредитація JCI збільшить цей потік.

"Ми розраховуємо не на іноземний потік, а на українських пацієнтів. Навряд чи до нашої країни захочуть їхати народжувати іноземні громадяни, водночас акредитація JCI буде гарантією якості медпослуг насамперед для наших пацієнтів", - сказав він.

Водночас Зукін вважає, що акредитація JCI пологового будинку "Лелека" дасть змогу "народжувати в Україні тим іноземним громадянам, які тут працюють і мають поліси медичного страхування іноземних страхових компаній".

Він повідомив, що в процесі акредитації JCI відбувається комплексна та всебічна перевірка медзакладу.

"Перевіряють усе - від дипломів лікарів і маркування лікарських засобів до заходів з протипожежної безпеки і дотримання прав пацієнтів. Приїжджають два-три американські медичні експерти з незалежними перекладачами, вони ходять по всьому пологовому будинку, ставлять запитання співробітникам. І всі 436 наших співробітників мають відповісти на запитання правильно", - сказав він.

Зукін уточнив, що в процесі підготовки до JCI-акредитації, який розпочався на початку 2019 року, клініка переймала досвід європейських медзакладів, консультувалася з експертами щодо впровадження та адаптації міжнародних стандартів роботи пологового будинку. Комісія JCI інспектувала в клініку "Лелека" 16-20 грудня 2019 року.

Як зазначив Зукін, акредитацію необхідно підтверджувати що три роки, тому медзаклади, що мають її, не повинні знижувати рівень якості послуг.

JCI (Об'єднана міжнародна комісія) - міжнародна акредитаційна комісія, розташована в США, Чикаго.

JCI існує з 1910 року. До 1994 року акредитувала лише медичні заклади США, з 1994-го працює як система міжнародної акредитації.

Нині акредитовано 21 тис. медичних закладів у США та понад 1,500 тис. клінік у 85 країнах світу.

У міжнародній практиці якість медпослуг також підтверджують акредитації JCI out of the USA, Accreditation Canada, QHA Trent out of the United Kingdom, Australian Council on Health Care Standards International in Australia.

Пологовий будинок "Лелека" відкрито наприкінці 2016 року. Станом на 30 січня 2020 року в ньому народилися 4,846 тис. дітей.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА