13:08 04.02.2020

Кількість ракових захворювань у світі може зрости на 60% у найближчі 20 років - ВООЗ

2 хв читати
Кількість ракових захворювань у світі може зрости на 60% у найближчі 20 років - ВООЗ

Кількість випадків ракових захворювань у світі в разі збереження нинішніх тенденцій збільшиться на 60% у найближчі десятиліття, попереджають у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Якщо збережуться наявні тенденції, в найближчі двадцять років кількість випадків онкологічних захворювань у світі зросте на 60%", - ідеться в повідомленні ВООЗ з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначається у вівторок.

При цьому найбільше занепокоєння в експертів організації викликає ситуація в країнах "з низьким і середнім рівнем доходу, де показники виживаності наразі перебувають на найнижчому рівні". Згідно з їхнім прогнозом, кількість випадків захворювання на рак у цих країнах може зрости на 81%.

Таку тенденцію фахівці пов’язують із недостатнім фінансуванням системи охорони здоров'я і відсутністю необхідного обладнання для профілактики, діагностики та лікування раку.

"Це тривожний сигнал, який спонукає нас до дій щодо усунення неприпустимих нерівностей між службами онкологічної допомоги в багатих і бідних країнах", - сказав помічник гендиректора ВООЗ Рен Мінхой.

Він зазначив, що доступ людей до спеціалізованої медичної допомоги допомагає виявляти онкологічні захворювання на ранній стадії, що підвищує ефективність лікування. "Рак не повинен бути смертним вироком ні для кого й ніде", - додав Мінхой.

З нагоди Дня боротьби проти раку міжнародна організація підготувала дві доповіді, присвячені ситуації з онкологічними захворюваннями у світі. Перша доповідь про боротьбу з раком "Встановлення пріоритетів, раціональне інвестування і надання допомоги для всіх" зосереджена на наявних методах і принципах боротьби з раком. Друга доповідь під назвою "Наукові дослідження в галузі онкології для профілактики онкологічних захворювань" стосується здебільшого заходів профілактики.

Для запобігання новим випадкам захворювань ВООЗ закликає активізувати такі заходи, як, наприклад, боротьба із вживанням тютюну, вакцинація проти гепатиту B і скринінг.

"Країни мають вирішувати проблему вибору методів лікування з урахуванням таких аспектів, як їх вартість, практична здійсненність і ефективність. Перед урядом кожної країни стоїть завдання обрати належні інноваційні методи лікування онкологічних захворювань", - сказала глава Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР) Елізабет Вайдерпасс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА