18:56 16.03.2020

Асоціація AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами нібито діючого проти коронавірусу препарату

3 хв читати
Асоціація AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами нібито діючого проти коронавірусу препарату

 Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників AIPM Ukraine закликає припинити трансляцію реклами препарату одного з українських фармвиробників, в якій стверджується, що цей препарат діє проти коронавірусу Covid-19.

"Асоціація AIPM Ukraine, яка представляє в Україні інтереси провідних міжнародних фармацевтичних компаній-виробників, звертається до громадян України, представників органів державної влади, ЗМІ, виробників лікарських засобів і рекламодавців щодо категоричного неприйняття поширення неправдивої інформації про наявність спеціальних лікарських засобів або методик лікування коронавірусу Covid-19", - йдеться в заяві асоціації, переданій агентству "Інтерфакс-Україна".

В асоціації наголошують, що "всі учасники фармацевтичного ринку повинні здійснювати свою діяльність виключно з дотриманням найвищих етичних і професійних стандартів у будь-який час, а під час кризових для країни й світу ситуацій ця вимога є критично необхідною як ніколи".

У AIPM Ukraine нагадують: "наразі немає жодного спеціального лікування коронавірусу Covid-19, пацієнтам в ізоляції надається симптоматичне лікування, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я".

Водночас в AIPM Ukraine стверджують, що дотепер на одному із загальнонаціональних телевізійних каналів "здійснюється реклама лікарського засобу "Декасан" виробництва ТОВ "Юрія-Фарм" з інформацією про лікувальну дію і на коронавірус".

"Наразі відсутні офіційні публікації визнаних медичних досліджень, які можуть підтвердити лікувальний або профілактичний ефект будь-якого препарату щодо коронавірусу Covid-19. Така реклама, на нашу думку, має ознаки недобросовісної, про що асоціація AIPM Ukraine скерувала звернення до органів влади, які здійснюють відповідний державний контроль", - наголошують в асоціації.

AIPM Ukraine просить уповноважені державні органи "вжити заходів щодо припинення введення громадян України в оману щодо вищезазначеної інформації про можливості лікування і/або профілактики коронавірусу, що не відповідає офіційній інформації і рекомендаціям ВООЗ та МОЗ України".

Асоціація також закликає рекламодавців і розповсюджувачів реклами "особливо ретельно поставитися до своїх обов'язків із забезпечення сумлінності реклами, а державні органи - до контролю цієї сфери".

"Науково-дослідні фармацевтичні компанії мобілізували своїх дослідників, щоб налагодити їхню роботу над розробкою вакцини від Covid-19. Однак розробка безпечної та ефективної вакцини і її виготовлення в достатній кількості для захисту тисяч, мільйонів людей вимагають значного часу. У звичайний час цей процес розробки нової вакцини з нуля може займати десять і більше років", - заявляють в AIPM Ukraine.

В асоціації зазначають, що ці терміни може бути скорочено завдяки безпрецедентній співпраці між приватними та державними зацікавленими сторонами, однак "будь-яке повідомлення про те, що вакцина буде готова через два-три місяці, також буде необхідно дуже ретельно перевіряти".

"Пріоритетом міжнародної фармацевтичної галузі є допомога в розробці контрзаходів від COVID-19, будь то вакцини, терапія або діагностика, а якщо і коли це буде успішно реалізовано, зробити їх негайно доступними для тих, хто потребуватиме. Компанії-члени AIPM Ukraine послідовно виступають за забезпечення виключно добросовісної та етичної діяльності на фармацевтичному ринку України всіма його гравцями. Крім того, компанії вживають усіх необхідні заходів щодо забезпечення надійного і безперебійного доступу громадян України до необхідних лікарських засобів", - наголошують в AIPM Ukraine.

Наразі агентство "Інтерфакс-Україна" очікує коментарів від "Юрія-Фарм".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА