21:45 18.03.2020

МОЗ попереджає про неприпустимість припинення медичної допомоги в онкологічних клініках

2 хв читати
МОЗ попереджає про неприпустимість припинення медичної допомоги в онкологічних клініках

Міністерство охорони здоров'я України попереджає місцеві департаменти охорони здоров'я та клініки про неприпустимість припинення надання медичної допомоги в онкологічних клініках.

"Звертаємо увагу на необхідність не припиняти проведення заходів, пов'язаних із наданням медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я при онкологічних захворюваннях або захворюваннях, що вимагають кардіоторакальних оперативних втручань, у разі якщо припинення або відстрочка такої медичної допомоги несе серйозні ризики для життя і здоров'я", - йдеться в офіційному листі відомства, текст якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив агентству головний лікар Національного інституту раку (НІР) професор Андрій Безносенко, від пацієнтських організацій надходила інформація, що в онкологічних клініках деяких регіонів пацієнтам почали відмовляти в наданні медичної допомоги через карантин.

"Я бачу, що це проблема окремих лікарів і окремих клінік", - сказав він.

Безносенко підкреслив, що згідно зі світовою практикою онкологічні клініки не перепрофілюються для лікування коронавірусної інфекції і продовжують лікування онкологічних пацієнтів.

"Онкологічні клініки не можуть бути перепрофільовані. Пацієнту з меланомою не можна сказати: "Приходь після карантину", тому, що пацієнт від меланоми точно помре", - сказав він.

У свою чергу Міністерство охорони здоров'я в своєму Телеграм-каналі повідомило, що надання медичної допомоги пацієнтам, що потребують її за життєвими показниками, під час карантину продовжиться.

"У мережі поширюється інформація про те, що в зв'язку з карантином в українських лікарнях нібито припиниться надання медичної допомоги, зокрема при пологах або онкопацієнтам. Міністерство охорони здоров'я запевняє, що ця інформація не відповідає дійсності. Всі медпослуги, ненадання яких становить серйозний ризик для життя і розвитку загрозливих йому станів або може привести до розвитку критичних станів, повинні надаватися в повному обсязі і своєчасно", - повідомило відомство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Аптеки не виявляють зацікавленості в проведенні вакцинації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА