10:50 23.04.2020

Аудит МОЗ виявив заборгованість міжнародних закупівельників із постачання ліків на суму 5,3 млрд грн - заступник міністра

1 хв читати
Аудит МОЗ виявив заборгованість міжнародних закупівельників із постачання ліків на суму 5,3 млрд грн - заступник міністра

Аудит Міністерства охорони здоров'я України виявив заборгованість міжнародних закупівельних організацій із постачань ліків, закуплених ними за кошти державного бюджету, на суму 5,3 млрд грн, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"Щодо ситуації із закупівлею лікарських засобів: ми бачимо велику суму заборгованості міжнародних організацій, яка досягає 5,3 млрд грн", - сказала вона на брифінгу в четвер.

Шаталова повідомила, що "ця сума накопичилася за різні роки".

"Нам потрібно наразі детально розбиратися, як відбувається закупівля та доставка ліків, які терміни використання цих препаратів, і розкласти це за поличками, щоб зрозуміти, як потрібно рухатися далі", - сказала вона.

Шаталова також повідомила, що МОЗ "понад два місяці не проводило засідання постійної робочої групи з питань закупівлі ліків".

Проте, за її словами, наразі МОЗ готове відновити роботу із закупівлі ліків і почало формувати номенклатуру закупівель. "Нам потрібно визначити перелік лікарських засобів і ця робота вже розпочалася. Ми погодили з усіма міністерствами, сподіваємося, що в найкоротший термін ці процеси запустимо", - сказала заступник міністра.

За словами Шаталової, є також "багато питань щодо паспортів бюджетних програм, які перебувають в Мінфіні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА