18:09 13.05.2020

"Фармак" розпочав в Україні третю фазу клінічних випробувань препарату "Амізон" у протидії COVID-19

2 хв читати

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) у рамках міжнародних досліджень розпочала в Україні третю фазу клінічних випробувань лікарського засобу "Амізон" (Енісаміум) у протидії COVID-19.

Як повідомляє компанія у своєму прес-релізі, вчені Інституту медичної вірусології Франкфурта-на-Майні (ФРН) провели дослідження противірусної дії лікарського засобу проти вірусу SARS-COV-2 на клітинній моделі.

"Препарат тестували на людських клітинах, заражених SARS-COV-2. Енісаміум показав хороший ефект. Це стало приводом для початку клінічних досліджень лікарського засобу в Україні", - повідомляє компанія.

Компанія повідомляє, що після успішного завершення випробувань "Амізон" буде доступний у всіх країнах присутності "Фармак".

Клінічні дослідження триватимуть кілька місяців.

Наразі "Амізон" як ефективний лікарський засіб для лікування грипу та інших ГРВІ представлений на ринках 11 країн світу, зокрема Білорусі, Казахстану, Узбекистану та інших.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9% у грошовому вимірі. Компанія виробляє лікарські засоби в усіх чотирнадцяти терапевтичних групах. Серед основних напрямів - протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно "Фармак" виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробці нині близько ста лікарських засобів.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток близько 95% прибутку.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становили 3,4 млрд грн.

У 2015 році "Фармак" відкрив власне виробництво субстанцій у місті Шостка (Сумська обл.), яке виробляє близько 20% субстанцій для потреб "Фармаку". Інвестиції в будівництво заводу з виробництва субстанцій у Шостці становили $40 млн.

Загалом з 1995 року компанія інвестувала в модернізацію виробництва понад $242 млн. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію і відповідають вимогам європейських стандартів. На виробництві впроваджено систему контролю якості відповідно до чинних нормативних вимог і світових стандартів: ISO, GMP. Щорічно компанія проходить близько 15 міжнародних інспекцій і перевірок.

Як повідомлялося, АТ "Фармак" за підсумками 2019 року отримало чистий прибуток розміром 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

ПАТ "Фармак" - член асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУА).

Згідно з даними Держреєстру, кінцевим бенефіціарним власником ПАТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА