14:23 30.07.2020

Попередні підсумки кліндослідження "Корвітину" показали ефективність під час лікування COVID-19 - експерт

2 хв читати
Попередні підсумки кліндослідження "Корвітину" показали ефективність під час лікування COVID-19 - експерт

Попередні результати клінічних досліджень препаратів "Корвітин" і "Квертин" показали ефективність під час лікування COVID-19, заявив національний координатор клінічного випробування, завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Національного фармацевтичного університету Ігор Зупанець.

"На підставі результатів можна стверджувати, що дослідження має бути продовжено. І варто звернутися до Міністерства охорони здоров'я, адже вже на цьому етапі є передумови для включення цього препарату до протоколів лікування COVID-19", - сказав він під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, за результатами лабораторних досліджень застосування зазначених препаратів перешкоджає розвитку цитокінового шторму (реакція організму, яка призводить до розвитку сильних запальних процесів з ураженням легень, печінки та нирок).

"За попередніми даними, які ми отримали і зробили проміжний статистичний звіт, не було побічних ефектів від застосування препаратів "Корвітин" і "Квертин". Простежувалася чіткіша позитивна динаміка симптомів. Іншими словами - пацієнти суб'єктивно почували себе краще. Об'єктивними показниками були результати лабораторних досліджень, які проводили в одній із провідних лабораторій світового рівня, куди відправляли ці зразки. Результати показали, що вміст феритину знижується. Це дає змогу робити висновок, що препарат перешкоджатиме розвитку цитокінового шторму. І це є підсумком прямої протизапальної дії "Кверцетину", - сказав Зупанець.

Як зазначив експерт, аналогічні препарати на основі "Кверцетину" досліджують у Канаді.

"Є дані про те, що закордонні вчені широко обговорювали застосування "Кверцетину" для лікування коронавірусної інфекції. 31 травня в Канаді розпочали клінічні дослідження "Кверцетину" в пероральній формі. Ми розпочали такі дослідження 14 травня", - сказав він, додавши, що тільки в Україні є внутрішньовенна форма препарату ("Корвітин").

Зупанець також наголосив, що препарат використовують у реальній клінічній практиці для пацієнтів із корнавірусною інфекцією за показаннями серцево-судинної патології.

"Нині в рамках рандомізованого клінічного дослідження залучено 30 пацієнтів у трьох клініках у різних областях України. Але в реальній клінічній практиці ці препарати призначають пацієнтам із коронавірусною інфекцією за показаннями серцево-судинної патології - є майже 800 таких пацієнтів", - сказав він.

За словами експерта, дослідження можуть завершитися в першому кварталі 2021 року, після чого результати буде передано до Державного експертного центру для верифікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА