19:46 15.09.2020

У ВООЗ похвалили AstraZeneca за пріоритет безпеки у випробуваннях вакцини проти COVID-19

2 хв читати
У ВООЗ похвалили AstraZeneca за пріоритет безпеки у випробуваннях вакцини проти COVID-19

У ВООЗ високо оцінили рішення англійсько-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca призупинити клінічні випробування вакцини проти коронавірусу з метою безпеки.

"Це те, що ми хочемо бачити у випробуваннях, це добре організоване випробування. Безпека завжди важлива, вона має ключове значення, і вони звернули на це належну увагу", - сказала журналістам у Женеві прес-секретар ВООЗ Маргарет Гарріс.

Коментуючи використання вакцин проти COVID-19 у Китаї та Росії, Гарріс заявила, що у ВООЗ хотіли б мати чітку інформацію щодо цих вакцин і мати можливість для порівняння результатів їх використання.

Незважаючи на вимушену паузу у випробуваннях вакцини, яку розробляє AstraZeneca спільно з університетом Оксфорда, її можна отримати до кінця 2020 року, заявляв виконавчий директор компанії Паскаль Соріо.

9 вересня стало відомо, що клінічні випробування вакцини проти COVID-19, розробленої англійсько-шведською компанією AstraZeneca спільно з університетом Оксфорда, були призупинені для розслідування "потенційно нез'ясовної хвороби" в одного з учасників.

"У рамках тривалих рандомізованих контрольованих глобальних випробувань оксфордської вакцини проти коронавірусу наш стандартний процес огляду призвів до паузи у випробуваннях, щоб переглянути дані про безпеку", - йдеться в заяві AstraZeneca.

Зазначається, що хвороба в одного з учасників випробування може бути й не спричинена вакциною. Проте це необхідно перевірити.

Раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок заявив, що Лондон уклав контракт із AstraZeneca на виробництво 30 млн доз вакцини від коронавірусу.

Він додав, що тільки-но використання вакцини затвердять, "що ще не точно", Велика Британія "буде готова" вивести вакцину на ринок.

"У найкращому разі це відбудеться цього року. Я думаю, що, найімовірніше (це відбудеться - ІФ), на початку наступного року - в перші кілька місяців наступного року", - додав глава британського МОЗ.

Видання The Wall Street Journal нагадує, що раніше AstraZeneca уклала договори ще з низкою урядів і компаній для полегшення виробництва майбутнього препарату та його поширення у світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА