10:48 19.10.2020

ДП "МЗУ" закупить 28,2 тис. флаконів ремдесевіру

3 хв читати
ДП "МЗУ" закупить 28,2 тис. флаконів ремдесевіру

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) закупить 28,2 тис. флаконів противірусного препарату ремдесевір за ціною 687 грн за флакон.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МЗУ, постачальник має товар на складах і готовий привезти першу партію з 14 тис. флаконів найближчим часом.

МЗУ планує розпочати доставку першої партії до України, щойно отримає спеціальний дозвіл Міністерства охорони здоров'я, оскільки ремдесевір є незареєстрованим в Україні препаратом.

"За результатами фінальних переговорів вартість було знижено до $24,25 за одиницю (за нинішнім курсом - 687 грн за флакон). Загальна сума договору становить 19,3 млн грн. На зекономлені кошти, а це 26,7 млн грн, ми готові законтрактувати додаткові партії лікарських засобів, щойно таке доручення надійде від Міністерства охорони здоров'я", - повідомили в МОЗ.

У держпідприємстві повідомили, що загальний бюджет закупівлі становить 46 млн грн. Планувалося, що за ці кошти МЗУ закупить препарат за ціною майже $96 за одиницю, або 2,7 тис. грн за флакон. Отже, планувалося закупити 18 тис. флаконів.

Водночас МЗУ під час переговорів вдалося знизити ціну вчетверо, тому було ухвалено рішення про збільшення кількості товару в 28,2 тис. флаконів.

На зекономлені кошти МЗУ готове законтрактувати ще одну партію ліків на основі наявних комерційних пропозицій.

У держпідприємстві уточнили, що закупівлю буде проведено в одного з виробників, які отримали дозвіл на виробництво препарату у фармацевтичної компанії Gilead Sciences, яка розробила його.

Використання ремдесівіру (торговельна назва Veklury) за результатами третьої фази клінічних випробувань дозволено для лікування хворих на COVID-19 у 50 країнах. Зокрема, ремдесівір закуповують США, ЄС, Велика Британія, Ізраїль, Японія, Сінгапур, ОАЕ, Таїланд.

Окрім того, в держпідприємстві наголосили, що днями з'явилося дослідження ВООЗ, в якому зазначається, що щодня три препарати перевіряли (один з яких - ремдесевір), чи не впливає він на смертність або зменшує потребу у вентиляції легенів. Це дослідження ще не було рецензовано вченими й опубліковано в наукових журналах.

Потужності Gilead Sciences, Inc не дають змоги виробляти препарат у світових масштабах, вартість одного флакона виробництва Gilead Sciences, Inc становить $390.

У зв'язку з цим Gilead Sciences тимчасово надала ліцензії на виробництво ремдесевіру дев'яти компаніям з Єгипту, Індії та Пакистану за оригінальною документацією, проте за значно меншу ціну. Дозвіл дає змогу цим компаніям продавати препарат у 127 країнах, зокрема в Україні.

Виробляти препарат будуть компанії Cipla Ltd, Dr. Reddy's Laboratories Ltd, Eva Pharma, Ferozsons Laboratories, Hetero Labs Ltd, Jubilant Lifesciences, Mylan, Syngene, a Biocon company, Zydus Cadila Healthcare Ltd.

МЗУ не уточнює, у якій саме компанії буде закуплено ремдесевір для України.

Ремдесівір - новий противірусний препарат у класі нуклеотидних аналогів. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США 1 травня 2020 року на спрощеному порядку видало дозвіл для екстреного використання ремдесівіру для лікування COVID-19 в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА