14:47 09.11.2020

"Фармак" завершив перекваліфікацію дексаметазону у ВООЗ

2 хв читати

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) завершила перекваліфікацію лікарського засобу дексаметазону фосфат у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Як повідомляється в прес-релізі компанії, 5 листопада ВООЗ офіційно включила цей лікарський засіб до переліку перекваліфікованих лікарських засобів.

"Під час перекваліфікації компанія пройшла шлях від фармацевтичної розробки продукту та формування реєстраційного досьє, до проходження інспекції виробничих дільниць експертами ВООЗ", - повідомили в компанії.

Перекваліфікація лікарських засобів - процедура, яку здійснює ВООЗ для оцінки якості, безпечності та ефективності лікарських засобів. Наявність у переліку перекваліфікованих відкриває можливості участі "Фармак" у закупівлях, які здійснюють міжнародні закупівельні організації для потреб населення всієї планети.

Дексаметазону фосфат, окрім своєї основної сфери застосування, також був включений до переліку лікарських засобів, що застосовуються під час лікування ускладнень, викликаних COVID-19.

"Фармак" виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Серед основних напрямів - протипростудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно "Фармак" виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробці нині близько 100 лікарських засобів.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність сягнули 3,4 млрд грн.

За підсумками 2019 року АТ "Фармак" отримало чистий прибуток у розмірі 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

АТ "Фармак" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА