16:52 14.11.2020

Глава української "Біофарма Плазма" заявив про перше в світі завершення клінічних випробувань імуноглобуліну проти COVID-19

2 хв читати
Глава української "Біофарма Плазма" заявив про перше в світі завершення клінічних випробувань імуноглобуліну проти COVID-19

Біофармацевтична компанія "Біофарма Плазма" (Біла Церква, Київська обл.) завершила клінічні випробування препарату від COVID-19 "Біовен" (імуноглобулін) на основі плазми, повідомив керівник і співвласник компанії Костянтин Єфименко в суботу в Facebook.

"Сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну в світі..., проте "Біофарма" – перша компанія, яка почала клінічні дослідження, і перша, яка їх завершила. Вчора "Біовен" внесли до протоколу лікування COVID-19", – написав Єфименко, подякувавши МОЗ України за підтримку в проведенні дослідження.

Співвласник "Біофарми" уточнив, що клінічні дослідження розпочались у травні: "рандомізовані 66 пацієнтів з важким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні". За його словами, використання "Біовен" у комплексі терапії пневмонії, викликаної SARS-CoV-2, COVID-19 порівняно зі стандартною терапією, дає змогу досягти статистично достовірних переваг за такими параметрами. Зокрема, це скорочення летальності вчетверо - з 23,6% до 6,25%; скорочення середнього часу до настання покарщення з 9 до 5 днів і скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару на 3-5 днів.

"Біофарма" продовжує роботу зі створення гіперімунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини", – зазначив Єфименко.

Згідно з інформацією на сайті clinicaltrials.gov Національної медичної бібліотеки США, всього в Україні ведеться 6 клінічних досліджень у сфері боротьби проти COVID-19, з яких статус "завершене" тільки у "Біовена". Результати дослідження, яке проводилося спільно зі львівським та Вінницьким медуніверситетами, на цьому ресурсі поки що відсутні, проте зазначено, що в ньому було 76 учасників. Вони порівну ділилися за групами, одна з яких отримувала базову терапію з "Біовеном", а друга – тільки базову терапію.

Дослідження проводилися на базі семи лікарень в Івано-Франківську, Білій Церкві, Львові, Одесі, Тернополі, Вінниці, Луцьку та двох – у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА