17:32 18.11.2020

USAID і RMHC спільно впроваджуватимуть сімейно-орієнтовані підходи в українській охороні здоров'я

2 хв читати
USAID і RMHC спільно впроваджуватимуть сімейно-орієнтовані підходи в українській охороні здоров'я

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та міжнародна благодійна організація "Благодійний дім Рональда Макдональда" (Ronald McDonald House Charities - RMHC) оголосили про чотирирічну програму партнерства на суму $12 млн із метою впровадження сімейно орієнтованих підходів у системі охорони здоров'я України.

"Ми намагатимемося зробити сімейно орієнтовані підходи у сфері охорони здоров'я якомога доступнішими", - повідомив заступник адміністратора USAID та керівник бюро у справах країн Євразії Брок Бірман на онлайн-брифінгу в середу.

Тимчасово повірений у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США підтримують уряд України і громадський сектор у розвитку максимально ефективного та прозорого сектора охорони здоров'я. "Сім'ї та їхні діти повинні мати доступ до життєво необхідних медичних послуг, коли це необхідно, і при цьому не відчувати значних фінансових труднощів", - зазначила вона.

За словами Квін, $6 млн надійдуть від США, вони доповнюватимуться негрошовою підтримкою від RMHC і приватного сектора.

Перший заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Садов'як зазначила, що розвиток сімейно орієнтованої медицини, який є метою цієї співпраці, дуже необхідний Україні.

"Це покращує і прискорює одужання дитини, тому ми з одного боку маємо створити умови, які дають змогу залучати всю сім'ю в лікування дитини, а з іншого - вчити медичних працівників переваг такої сімейно орієнтованої медицини, допомагати їм здобувати навички ефективної комунікації з пацієнтами та їхньою родиною", - пояснила вона.

Наразі в Україні є вже п'ять сімейних кімнат у лікарнях України в п'яти містах, повідомила директор RMHC в Україні Галина Соловей. Вона розповіла, що утримання однієї сімейної кімнати коштує понад 1 млн грн на рік, а за неповні три роки наявності сімейних кімнат в Україні ними вже скористалися 65 тис. разів.

Соловей також наголосила, що за допомогою фінансування від USAID RMHC зможе охопити освітньою програмою всі лікарні країни, не тільки діючих, а й майбутніх лікарів. "Партнерство з USAID дасть змогу нам розширити діяльність фундації (RMHC - ІФ) з впровадження сімейно орієнтованого підходу до лікування в Україні", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА