10:33 16.12.2020

"Сінево" інвестувало EUR200 тис. у запуск нового покоління ПЛР-тестів до COVID-19

2 хв читати
"Сінево" інвестувало EUR200 тис. у запуск нового покоління ПЛР-тестів до COVID-19

Найбільша в Україні мережа лабораторій "Сінево" інвестувала EUR200 тис. у запуск нового покоління високоточних ПЛР-тестів до COVID-19.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, завдяки високій чутливості реагентів і застосуванню нових технологій, нові ПЛР-тести, крім виявлення самого вірусу SARS-CoV-2, дають змогу визначати вірусне навантаження і ймовірну стадію захворювання, а також практично повністю виключають помилково негативні результати.

Для проведення нових тестів "Сінево" закупила реагенти та обладнання американської компанії Abbott, потужності обладнання дають змогу виконувати до 30 тис. тестів на місяць.

Чутливість нових тестів становить 100 копій на мл біоматеріалу, водночас чутливість переважної більшості тестів на українському ринку - від 400 копій і вище.

"Нові тест-системи зможуть виявляти позитивний результат до COVID-19 на самих ранніх або пізніх стадіях захворювання, коли вірусу дуже мало в організмі, тоді як інші тест-системи ще або вже видаватимуть помилково негативні результати, хоча людина хвора", - сказав директор із розвитку "Сінево" Микола Бутенко.

На відміну від представлених на українському ринку тестів, нові ПЛР-тести виконуються не ручною методикою, а на повністю автоматизованому обладнанні. Така автоматизована методика дає змогу виключити з процесу людський фактор, наскільки це взагалі можливо.

Тест-системи Abbott пройшли клінічні випробування і мають міжнародну акредитацію РЄ і FDA. Аналогічні реагенти для тестування населення використовують провідні лабораторії США і Європи.

Термін виконання нових ПЛР-тестів становитиме 48 годин у разі негативного результату і 72 години в разі позитивного результату.

Вартість тесту становить 1900 грн.

"Сінево" входить до шведського медичного холдингу Medicover. Мережа "Сінево" налічує понад 300 лабораторних центрів, які працюють у 115 містах України, а також сім лабораторій, в яких виконують понад 1,5 тис. видів тестів.

У 2017 році "Сінево" у складі холдингу Medicover здійснила IРО на Стокгольмській фондовій біржі. Отже, "Сінево" стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі.

З 2007 року холдинг Medicover інвестував у розвиток компанії понад 50 млн євро.

Лабораторна мережа "Сінево" представлена в 10 країнах Європи. Окрім України, лабораторії "Сінево" працюють у Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Білорусі, Грузії, Молдові, Болгарії та Сербії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА