15:26 05.01.2021

МЗУ заявляє про блокування своєї роботи МОЗ

2 хв читати
МЗУ заявляє про блокування своєї роботи МОЗ

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) заявляє про блокування його роботи через незатвердження Міністерством охорони здоров'я тимчасового плану використання бюджетних коштів на 2021 рік, що не дає можливості фінансувати операційну діяльність ГП.

"МОЗ не затвердило тимчасовий план використання бюджетних коштів на 2021 рік, що був заздалегідь надісланий в МОЗ. Без погодження фінансового забезпечення з боку МОЗ від початку січня 2021 року робота держпідприємства заблокована", - повідомляється на сторінці МЗУ у Facebook.

У МЗУ, зокрема, пояснюють: через відсутність фінансування держпідприємство не може приймати і розвозити товари, зокрема ліки та медвироби, закуплені за держпрограмами, а також засоби індивідуального захисту і товари, закуплені для протидії COVID-19, зокрема захисні костюми і халати, медичні маски, експрес-тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 та лікарські засоби.

МЗУ також не має можливості продовжувати збір інформації про залишки медичних товарів на місцях, збирати дані для формування національної статистики щодо протидії COVID-19.

"Під загрозою функціонування нашої системи MedData, оскільки необхідно провести закупівлю потужності серверів, на яких знаходитиметься система поточного року (попередній договір був обмежений 2020 роком). Ми збираємо дані з сотень лікарень та лабораторій по всій Україні. Ці дані використовує Кабмін та Рада національної безпеки і оборони України для планування боротьби з поширенням хвороби. Ми забезпечуємо технічну підтримку системи та всю ключову комунікацію щодо формування даних", - додають у МЗУ.

Крім того, МЗУ заявляє, що відсутність фінансування не дає змоги підписувати та обмінюватися документами з логістичними партнерами, постачальниками, Державною казначейською службою, МОЗ та іншими структурами, здійснювати облік товарів, формувати звіти щодо виконання бюджетних програм, закривати передоплати Держказначейської служби, а також здійснювати антикорупційну експертизу контрагентів.

"Це не вичерпний перелік тих процесів, які заблоковані через зволікання МОЗ із затвердженням фінансового забезпечення держпідприємства. Ми звертаємося до Кабміну, МОЗ та всіх залучених до цього процесу держструктур. Такі документи, як номенклатура товарів до закупівлі, паспорти бюджетних програм та план використання бюджетних коштів на 2021 рік, які, окрім іншого, забезпечують операційну діяльність підприємства, мають бути невідкладно затверджені. Щоденне зволікання наражає на небезпеку пацієнтів, створює незручності постачальникам, завдає шкоди репутації ДП як надійного закупника", - наголошує МЗУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА