10:44 28.01.2021

Уряд України затвердив порядок надання субвенції місцевим бюджетам на систему медицини

1 хв читати
Уряд України затвердив порядок надання субвенції місцевим бюджетам на систему медицини

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання субвенції місцевим бюджетам для підтримки окремих закладів і заходів у медичній системі, які не включені до Програми медгарантій, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Уряд і бюджетний комітет Верховної Ради погодили розроблений Міністерством охорони здоров'я порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам для підтримки окремих закладів і заходів у медичній системі, які не включені до Програми медгарантій", - сказала вона.

За словами заступника міністра, понад 3 млрд грн направлять у регіони.

Кошти спрямують, зокрема, на оплату поточних витрат медзакладів, які не включені до ПМГ, на роботу центрів громадського здоров'я (103 млн грн), на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та хворих на нецукровий діабет (867 млн грн на півроку, а після 1 липня фінансування забезпечить Національна служба здоров'я України (НСЗУ)). Крім цього, передбачено фінансування на потреби судово-психіатричної експертизи, патолого-анатомічних бюро та інших напрямів.

"Ми очікуємо, що регіони отримають кошти наступного тижня", - додала Шаталова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА