18:42 10.02.2021

ВООЗ рекомендує вакцину AstraZeneca від COVID-19 всім особам старше 18 років

2 хв читати
ВООЗ рекомендує вакцину AstraZeneca від COVID-19 всім особам старше 18 років

 Експерти ВООЗ у середу рекомендували використовувати вакцину від коронавірусу COVID-19 виробництва англійсько-шведської компанії AstraZeneca всім дорослим старше 18 років.

Згідно з рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів (SAGE), розміщеними на сайті ВООЗ, вакцину слід вводити у дві дози "з інтервалом у 8-12 тижнів між дозами".

Зазначається, що клінічні випробування вказують на ефективність вакцини також і для груп осіб віком 65 років і старше. Незважаючи на те, що в клінічних випробуваннях вакцини брала участь переважно невелика кількість людей цього віку, імунні реакції, зумовлені вакцинацією літніх людей, добре задокументовані й схожі з імунними реакціями в осіб інших вікових груп.

"Беручи до уваги сукупність наявних відомостей, ВООЗ рекомендує вакцину для використання людям і віком 65 років і старше", - йдеться в документі.

У ВООЗ зазначають, що незабаром очікується більш точна оцінка дії вакцини для осіб цієї вікової групи на підставі клінічних випробувань і досліджень ефективності вакцини в різних країнах.

У рекомендаціях ВООЗ наголошується, що вакцинація препаратом AstraZeneca може відбуватися і в тих країнах, де виявлені британський і південноафриканський варіанти коронавірусу.

"Немає причини не рекомендував її використання", - йдеться в документі.

Як повідомляє агентство Bloomberg, рекомендації можуть спонукати багато країн використовувати вакцину більш широко, адже раніше деякі країни ЄС рекомендували не використовувати вакцину літнім людям, посилаючись на неповні дані за підсумками клінічних випробувань.

Раніше цього тижня стало відомо, що ПАР тимчасово призупиняє використання вакцини AstraZeneca після того, як з'явилися дані про те, що вона забезпечує мінімальний захист від південноафриканського варіанту COVID-19.

Міністр охорони здоров'я ПАР Звелі Мхізе на прес-конференції 7 лютого заявив, що уряд очікуватиме подальших порад учених про те, як краще вчинити з вакциною AstraZeneca в світлі отриманих результатів.

Наприкінці січня після її схвалення Європейським агентством лікарських засобів влада ЄС ухвалила рішення випустити на ринок союзу вакцину розробки компанії AstraZeneca проти COVID-19.

AstraZeneca стала третьою вакциною, що отримала схвалення в ЄС. До цього європейський регулятор сертифікував препарати виробництва компаній Pfizer-BioNTech і Moderna.

Вакцина AZD1222 розроблена фахівцями фармацевтичної компанії AstraZeneca спільно з вченими Оксфордського університету. Вона є векторною вакциною. Принцип дії векторних вакцин полягає в тому, що вони містять ослаблений нешкідливий вірус і ген коронавірусу нового типу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА