11:16 11.02.2021

"МЗУ" у 2020 році зірвали медичні закупівлі на 1 млрд грн - заступник міністра

2 хв читати
"МЗУ" у 2020 році зірвали медичні закупівлі на 1 млрд грн - заступник міністра

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" ("МЗУ") у 2020 році зірвало закупівлі препаратів і медвиробів на суму майже 1 млрд грн, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві у четвер.

"Ми вважаємо відповідальним за колосальні втрати у майже 1 млрд грн керівника ДП "МЗУ" Арсена Жумаділова. Загалом МОЗ визнало роботу "МЗУ" у 2020 році неефективною. Наприкінці 2020 року виявилося, що ДП зірвало закупівлі на 949,7 млн грн із 5,982 млрд грн. Із 483 позицій 108 було закуплено", - сказала Шаталова.

За її словами, підприємство не виконало закупівлі за важливими напрямами, де лікування хворих має бути безперервним, зокрема, з дитячої та дорослої онкології, серцево-судинних захворювань.

"Крім незакуплених позицій, ДП не змогло вчасно здійснити фінансові операції на 163,6 млн грн у напрямі антиретровірусної терапії, 100,5 млн грн у напрямі серцево-судинних захворювань, понад 60 млн грн у напрямі дорослої онкології. Також не оплачені контракти у напрямі дитячої онкології, розсіяного склерозу, ДЦП, ідіопатичної сімейної дистонії. Також були зірвані закупівлі 48 ангіографічних рентгенівських систем більше ніж на 1 млрд грн і 110 автомобілів "екстренки" на суму 191 млн грн", - сказала заступник міністра.

Крім того, за її словами, 2 лютого "МЗУ" поінформувало МОЗ про постачання препарату "Тасигна" за бюджет 2020 року у кількості 419,524 тис. таблеток. 5 лютого МОЗ затвердило розподіл у регіони, тобто вже шість днів ДП "МЗУ" мало розвести препарат у регіони. За інформацією пацієнтських організацій, цей препарат привезли на склади ДП "МЗУ" України ще наприкінці попереднього року.

Заступник міністра зазначила, що службова недбалість ДП "МЗУ" має стати предметом розгляду відповідних держорганів, а також привести до якнайшвидшого призначення наглядової ради цього підприємства для здійснення належного контролю.

Крім цього, Шаталова наголосила, що МОЗ знайшло вирішення ситуації - необхідні кошти для забезпечення українців ліками будуть залучені з рахунків міжнародних закупівельних організацій, які залишилися у результаті економії із бюджетів попередніх років, зокрема 2019 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА