19:14 18.02.2021

У лікарнях, що відповідають вимогам НСЗУ, знизилася смертність від інфаркту та інсульту

2 хв читати
У лікарнях, що відповідають вимогам НСЗУ, знизилася смертність від інфаркту та інсульту

У клініках, що відповідають вимогам Національної служби здоров'я України (НСЗУ) з пакетів лікування інфарктів і інсультів, знизилася смертність від цих захворювань, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як.

"Ми зараз бачимо, що смертність від інфаркту та інсульту зменшилася в Україні завдяки тому, що пацієнти доставлялися туди, де все відповідає вимогам. Смертність у тих лікарнях, які не відповідали вимогам, була вищою. Там, де були забезпечені вимоги, своєчасні дослідження, лабораторна діагностика, цілодобове спостереження фахівців, реанімація, реперфузійний центр, там смертність набагато нижче", - сказала вона в ефірі YouTube-каналу UNICEF Ukraine в четвер.

Садов’як зазначила, що це результат дотримання вимоги НСЗУ при підписанні пакетів.

Вона наголосила, в ПМГ на 2021 рік НСЗУ і МОЗ посилили деякі вимоги з пріоритетних пакетів. "Цього року ми посилили вимоги до пріоритетних пакетів, зокрема в тому, що стосується лабораторної діагностики", - сказала вона.

Садов’як повідомила, що з 500 медустанов, які в 2020 році уклали контракт з НСЗУ з умовою відкладених вимог, наразі лише близько 40 медустанов не виконали ці вимоги. "Ці вимоги стимулюють медустанови підтягуватися. Це великий прорив і можливості для зростання", - сказала вона.

При цьому Садов’як зазначила, що "є медустанови, які повертають кошти НСЗУ за невиконаний обсяг медпослуг", - сказала вона.

Садов’як нагадала, що Міністерство охорони здоров'я розробляє алгоритм контролю якості надання медпослуг у законтрактованих медустановах. "На сьогодні НСЗУ приїжджає в медустанову і аналізує, як вона надає заявлені медпослуги відповідно до умов специфікації. Наприклад, медзаклад задекларував наявність ШВЛ, а у нього його немає, або, що у них є чотири анестезіологи, а їх немає. Аналізуючи це, ми розуміємо, що медпослугу було надано неякісно. Тоді медустанова повертає кошти. Такі приклади є", - сказала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА