16:10 01.03.2021

МОЗ планує до кінця тижня вийти на 10-11 тис. вакцинацій від COVID-19 в Україні

3 хв читати
МОЗ планує до кінця тижня вийти на 10-11 тис. вакцинацій від COVID-19 в Україні

 Міністерство охорони здоров'я планує до кінця цього тижня вийти на щоденний рівень вакцинацій від коронавірусного захворювання COVID-19 - 10-11 тис. штук.

"До кінця тижня ми плануємо вийти на рівень 10-11 тис. вакцинацій у день. Вакцинація розгортається каскадним методом, ми постійно нарощуємо обсяги", - сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов агентству "Інтерфакс-Україна" після введення йому вакцини від COVID-19 AstraZeneca (Covishield) у понеділок.

При цьому він зазначив, що потужності системи охорони здоров'я на сьогодні дають змогу проводити 11,300 тис. вакцинацій у день.

Коментуючи незначну кількість вакцинацій у перші вихідні вакцинальної кампанії, Степанов сказав: "Ми вакцинуємо медиків, у них також бувають вихідні, вони хочуть відпочивати".

Щеплення від COVID-19 міністру зробили в Олександрівській лікарні Києва. Разом із міністром вакцинацію проходили співробітники клініки.

Степанов не повідомив, коли і де вакцинуватиметься президент Володимир Зеленський, але зазначив, що, можливо, президент вакцинується разом із військовими.

Степанов повідомив, що його вакцинація та вакцинація президента Зеленського стали можливими після внесення змін до Національного плану вакцинації, згідно з якими дозволено використання вакцин для міністра охорони здоров'я та президента країни.

"Сьогодні, буквально щойно, були внесені зміни до нашої дорожньої карти з вакцинації, до Національного плану вакцинації, які дають можливості публічно вакцинуватися міністру охорони здоров'я та президенту України. Я буду першим, потім буде Володимир Олександрович", - сказав він.

Він додав, що зміни до Національного плану вакцинації також дають змогу використовувати невикористані з тих чи інших причин залишки вакцин для вакцинації громадських діячів і публічних персон для підтримки інформаційної кампанії вакцинації.

"Для нас дуже важливо, щоб кількість людей, які будуть вакциновані, була якнайбільшою. Щоб вироблявся колективний імунітет, щоб щонайменше 60% населення мали імунітет", - сказав міністр.

Степанов нагадав, що з понеділка почала працювати національна платформа вакцинації, за допомогою якої українці можуть записатися на вакцинацію.

"Від сьогодні почала працювати платформа, яку Міністерство охорони здоров'я спільно з Мінцифри зробили на базі програми "Дія", щоб люди могли записуватися на вакцинацію", - сказав він.

Коментуючи постачання вакцини Coronavac, виробленої китайським виробником Sinovac і закупленої МОЗ за кошти держбюджету, Степанов повідомив, що МОЗ очікує цього постачання до 6 березня.

"Ми очікуємо постачання Coronavac, за контрактом вакцина має бути поставлена до 6 березня з наданням всіх документів щодо ефективності", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Степанов зазначив, що "держава повністю захищена з точки зору банківських гарантій".

Він наголосив, що на сьогодні перелік виробників вакцин розширюється. "Виробники вакцин постійно додаються, сьогодні це три-чотири виробники у світі, а завтра - 10", сказав міністр.

При цьому Степанов запевнив, що українці можуть довіряти всім вакцинам, які будуть зареєстровані в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА