17:20 04.03.2021

МЗУ звернулося до МОЗ із запитом про статус реєстрації вакцини китайської компанії Sinovac

2 хв читати
МЗУ звернулося до МОЗ із запитом про статус реєстрації вакцини китайської компанії Sinovac

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) звернулося до Міністерства охорони здоров'я із запитом про статус реєстрації вакцини від COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac, повідомили в МЗУ.

"Ми звернулися до МОЗ із проханням надати інформацію про статус розгляду питання реєстрації вакцини від Sinovac, а також про заявлений рівень ефективності", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МЗУ.

У держпідприємстві наголошують, що постачання першої партії в 700 тис. доз вакцини за умовами договору має відбутися не пізніше за 7 березня.

"Для прийняття товару ми маємо переконатися у відповідності вакцини визначеним у договорі вимогам, зокрема реєстрації в Україні та показникам ефективності", - повідомили в МЗУ.

Як повідомлялося, 1 березня фармкомпанія "Лекхім" (Київ) заявила, що чекає на реєстрацію вакцини від коронавірусної інфекції CoronaVac виробництва компанії Sinovac Life Sciences, яку має поставити в Україну за договором про закупівлю вакцин від COVID-19 за кошти держбюджету. У рамках контракту з МОЗ про постачання 1,9 млн доз вакцин від COVID-19 китайського виробника "Сіновак" (Sinovac Biotech) "Лекхім" має поставити в Україну перші 700 тис. доз у березні.

Група "Лекхім" і компанія Sinovac Biotech, що є партнерами, досягли угоди в переговорах, що тривали десять місяців, про співпрацю в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2 терміном на п'ять років. Згідно з угодою, "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

4 березня головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що якщо китайську вакцину CoronaVac виробництва компанії Sinovac не буде поставлено в Україну у визначені терміни, "працювати щодо виконання умов контракту з постачальником вакцини (компанією АТ "Лекхім") буде держпідприємство "Медичні закупівлі України".

У низці ЗМІ з'явилася інформація, що "Лекхім" очікує першої партії вакцин 15 березня.

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній застосовується традиційний для вакцин механізм, за якого неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи. Випробування третьої фази китайської вакцини вже відбулися в Бразилії та Індонезії. Тривають випробування в Туреччині та Чилі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА