11:02 12.03.2021

Список громадських діячів для вакцинації від COVID-19 сформують регіональні ДОЗ та прес-служби ОДА - Ляшко

2 хв читати
Список громадських діячів для вакцинації від COVID-19 сформують регіональні ДОЗ та прес-служби ОДА - Ляшко

Список громадських діячів, які можуть бути вакциновані від COVID-19, сформують регіональні департаменти охорони здоров'я (ДОЗ) та прес-служби облдержадмінстрації, повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Регіональні ДОЗ спільно з прес-службами ОДА формують список громадських діячів області, які можуть бути вакциновані в разі виявлення залишків доз у конкретний день", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи зміни до національного плану вакцинації від COVID-19 щодо вакцинації публічних персон і громадських діячів.

Ляшко повідомив, що згідно з оновленим планом вакцинації, громадські діячі будуть доступним способом повідомлені про можливість вакцинації в разі залишків доз вакцини.

"Коли стає зрозуміло, що в день проведення вакцинації будуть залишки доз, відповідальний за списки громадських діячів уточнюватиме, хто з громадських діячів зможе вакцинуватися. Громадські діячі мають бути готові приїхати на місце проведення вакцинації протягом часу до моменту обов'язкової утилізації залишків від оголошення наявності таких доз", - пояснив Ляшко.

Він наголосив, що всі, хто був вакцинований позачергово, обов'язково отримають другу дозу цієї самої вакцини у термін, зазначений в офіційній інструкції до вакцини.

Ляшко повідомив, що згідно зі змінами у національний план вакцинації з метою недопущення нераціонального використання доз, відомих громадських діячів дозволено вакцинувати в разі, якщо зафіксована відмова від планової вакцинації осіб, заради яких було відкрито 10-дозний флакон, якщо кількість людей, які вакцинуються в день роботи мобільної бригади, не була кратна 10 і залишилося декілька доз, а також якщо у особи, що прибула на вакцинацію, виявлені протипоказання.

"Це умови, за яких дозволяється запрошувати до вакцинації осіб, щеплення для яких не були передбачені на першому етапі", - сказав він.

Ляшко повідомив, що, згідно зі змінами до плану вакцинації до публічних і громадських діячів віднесені:

- учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в АТО;

- народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій, облрад, органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я держадміністрацій, головні державні санітарні лікарі (областей, Києва, на водному, повітряному, залізничному транспорті), лідери та представники релігійних організацій;

- видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки та інші діячі сфери культури, старше 60 років.

Зміни в Дорожню карту вакцинації внесені наказом міністра охорони здоров'я для популяризації вакцинації проти COVID-19.

На сьогодні вакцинація від COVID-19 проводиться в Україні вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield. Вакцина постачається до України у 10-дозних флаконах. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом шести годин.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА