10:31 30.04.2021

МОЗ внесе 10 млн доз вакцини Pfizer у Національний план вакцинації - Степанов

2 хв читати
МОЗ внесе 10 млн доз вакцини Pfizer у Національний план вакцинації - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України внесе 10 млн доз вакцини Pfizer у Національний план вакцинації, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"(У національний план вакцинації - ІФ) вноситимуть зміни. Після підписання контракту ми подали відповідні зміни, і ці зміни будуть найближчим часом схвалені. Ми внесли всі ці 10 млн доз і прописали відповідні терміни постачання", - сказав Степанов в ефірі програми "Народ проти" на каналі "Україна 24" у четвер увечері.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 12 квітня затвердив Національний план вакцинопрофілактики COVID-19 на 2021 рік, який передбачає, що Україна з травня вийде на 5,65 млн щеплень проти COVID-19 щомісяця з 2,66 млн у квітні, щоб до кінця року охопити вакцинацією більшу частину дорослого населення для формування колективного імунітету.

Загалом у плані передбачено використання понад 21,913 млн доз вакцин - 8,94 млн доз вакцини Oxford/AstraZeneca, 10 млн доз американської Novavax, понад 1,91 млн доз китайської Sinovac Biotech і 1,07 млн доз Pfizer/BioNTech. Із них 8 млн доз у рамках ініціативи COVAX, понад 13,913 млн доз, закуплених коштом держбюджету (10 млн американської вакцини Novavax, 2 млн Oxford/AstraZeneca, 1,913 млн китайської Sinovac Biotech).

Постачання вакцини Novavax заплановані з серпня - по 2 млн доз на місяць. Даних про постачання 10 млн доз Pfizer/BioNTech у плані немає (раніше прес-служба президента України Володимира Зеленського повідомляла про підписання відповідного договору з компанією).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА