15:22 13.05.2021

"Фармак" підтвердив відповідність GMP Євразійського економічного союзу

1 хв читати

Фармацевтична компанія ПрАТ "Фармак" (Київ) підтвердила відповідність GMP Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), який є необхідною умовою реєстрації/перереєстрації та реалізації препаратів на ринках країн-учасниць ЄАЕС, зокрема в Білорусі, Казахстані, Киргизстані.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, інспекцію фармкомпанії на початку 2021 року проводили представники Республіки Білорусь, які перевіряли виробничі, складські, лабораторні потужності та функціонування фармацевтичної системи якості.

"Наявність сертифіката ЄАЕС стає необхідною умовою проведення процедур реєстрації/перереєстрації та реалізації ЛЗ на ринках країн-учасниць ЄАЕС (Білорусь, Казахстан, Киргизстан і т.д.) та дасть змогу скоротити кількість інспекцій, які проводять місцеві регуляторні органи країн-учасниць ЄАЕС", - повідомляється в прес-релізі.

Як уточнив виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк, нині компанія готується до перевірки на відповідність FDA для виходу на ринок США.

У компанії нагадали, що у 2020 році препарат "Дексаметазон", який виробляє компанія, успішно пройшов прекваліфікацію ВООЗ і внесений до переліку ліків із підтвердженими якістю і ефективністю в терапії ВІЛ/СНІД і COVID-19.

"Фармак" - лідер фармринку України, виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Щорічно виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів. Нині в розробці - близько 100 лікарських засобів.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником "Фармаку" є голова наглядової ради Філя Жебровська (80% акцій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА