20:40 22.06.2021

Депутати пропонують врегулювати обіг канабісу відповідно до вимог конвенції ООН

2 хв читати
Депутати пропонують врегулювати обіг канабісу відповідно до вимог конвенції ООН

Депутати різних фракцій пропонують врегулювати обіг канабісу (конопель), смоли канабісу (конопель), екстрактів і настоянок канабісу (конопель), а також тетрагідроканабінолу (його ізомерів та їх стереохімічні варіанти) відповідно до вимог Єдиної конвенції ООН про наркотичні засоби 1961 року.

Відповідні зміни в закон "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" (№5675) зареєстрували депутати Михайло Радуцький, Дмитро Наталуха, Микола Сольський, Андрій Костін, Михайло Крячко, Юрій Арістов, Анастасія Радіна (всі - фракція "Слуга народу") і Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність").

Законопроект, зокрема, пропонує заборонити на п'ять років імпорт рослин роду коноплі (Cannabis) і сировини для виготовлення готових для медичного застосування засобів з цих рослин.

Ця заборона в пояснювальній записці до законопроекту пояснюється тим, що українські аграрії здатні забезпечити вітчизняних виробників лікарських засобів, наркотичних засобів, психотропних речовин власною сировиною з рослин роду коноплі (Cannabis).

Крім того, передбачається встановлення квот на імпорт вироблених (виготовлених) з рослин роду коноплі (Cannabis) лікарських засобів.

На думку авторів законопроекту, це створить належні умови для культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів для виготовлення або виробництва лікарських засобів (наркотичних засобів, психотропних речовин), проведення наукових досліджень ефективності конопель, надходження значних фінансових інвестицій в економіку України, розвитку низки галузей науки і освіти, вдосконалення системи охорони здоров'я та правоохоронної системи, і, як результат, розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА