19:16 23.06.2021

В Україні розпочалося всеукраїнське дослідження імунного статусу

2 хв читати
В Україні розпочалося всеукраїнське дослідження імунного статусу

В Україні з 7 червня розпочалося всеукраїнське дослідження імунного статусу до COVID-19.

Як повідомляє прес-служба медичної лабораторії "Діла", що є партнером цього дослідження, загалом до дослідження запрошено близько 9 тис. людей у всій Україні, у них буде відібрано понад 6 тис. зразків.

Учасників дослідження відбирають випадковим чином, а участь є добровільною й анонімною. Долучитися до дослідження за власним бажанням неможливо.

Крім того, з дослідження імунного статусу до COVID-19 будуть виключені вакциновані особи.

Робота мобільних бригад і відбір зразків крові під час дослідження триватимуть чотири-шість тижнів. Аналіз даних буде здійснено з липня по серпень 2021 року. Остаточний звіт щодо дослідження буде опубліковано орієнтовно у вересні.

Мета дослідження - визначити рівень розповсюдженості антитіл до SARS-CoV-2 серед дорослого населення України. Це дасть змогу оцінити інтенсивність поширення епідемії COVID-19 та визначити найбільш уражені групи населення (за віком, статтю, територією проживання тощо) до вірусу SARS-CoV-2.

Проект реалізують ТОВ "МЛ "Діла", Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України, громадська організація "Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка", приватне підприємство "Центр соціальних експертиз ім. Ю. Саєнка" та Товариство Червоного Хреста України, які спільно зі Світовим банком фінансують проведення дослідження.

Дослідження дасть змогу визначити в учасників наявність або відсутність антитіл класу IgG до вірусу SARS-CoV-2. Крім того, у рамках дослідження буде проведено опитування українців щодо їхнього досвіду захворювання на COVID-19, поведінки під час епідемії, дотримання карантинних норм, а також соціально-демографічних чинників, які можуть вплинути на зараження. Опитування здійснюватимуть професійні інтерв'юери паралельно із забором крові.

Результати дослідження будуть використані Радою національної безпеки і оборони, МОЗ, ЦГЗ, іншими державними установами і громадськими організаціями для визначення реальних масштабів поширення COVID-19 і планування подальших протиепідемічних і профілактичних заходів.

"Діла" є медичним партнером дослідження, надає обладнання і витратні матеріали для медпрацівників, навчає персонал, залучений до дослідження, та супроводжує його під час польових робіт. Крім того, "Діла" забезпечує доставку зразків із населених пунктів і проведення аналізу зібраного біоматеріалу на антитіла до SARS-CoV-2.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА