07:25 29.07.2021

Блінкен підтримав план Всесвітньої організації охорони здоров'я продовжити досліджувати походження COVID-19

2 хв читати

Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з главою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедросом Адханом Гебреєсусом в Кувейті заявив про підтримку додаткових досліджень походження COVID-19, повідомив Держдепартамент.

"Держсекретар Блінкен підтвердив, що США підтримують плани ВООЗ щодо проведення додаткових досліджень походження COVID-19, зокрема в КНР, для кращого розуміння нинішньої пандемії і запобігання майбутніх", - йдеться в повідомленні офіційного представника Держдепу Неда Прайса.

Держсекретар наголосив на необхідності того, щоб наступний етап був "своєчасним, заснованим на фактичних даних, прозорим, під контролем експертів і вільним від втручання".

"Держсекретар Блінкен наголосив на важливості об'єднання зусиль міжнародної спільноти з цього виключно важливого питання", - додали у зовнішньополітичному відомстві США.

Першим відомим осередком поширення коронавірусу COVID-19 стало китайське місто Ухань. Однак досі незрозуміло, як вірус потрапив туди і як почав поширюватися серед людей.

Раніше заступник глави Держкомітету охорони здоров'я КНР Цзен Ісинь заявив журналістам, що пропозиція ВООЗ щодо другого етапу вивчення походження COVID-19 у Китаї містить "формулювання, які не поважають науку", і що Пекін не згоден з цим планом. Він зазначив, що Китай рішуче виступає проти політизації дослідження походження вірусу.

У відповідь на це представник Білого дому Дженніфер Псакі зазначила: "Їх позиція безвідповідальна і відверто небезпечна. Зараз не час ухилятися".

Група експертів ВООЗ раніше відвідала Уханьський інститут вірусології. У доповіді про результати відвідування зроблено висновок, що витік вірусів з лабораторії інституту "вкрай малоймовірний".

Велика Британія і США критично поставилися до цього, заявивши, що Китай навмисно відмовив експертам у доступі до даних і зразків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА