07:27 30.09.2021

МОЗ не ухвалило рішення про вакцинацію від COVID-19 дітей від 12 років у національному масштабі

2 хв читати
МОЗ не ухвалило рішення про вакцинацію від COVID-19 дітей від 12 років у національному масштабі

Міністерство охорони здоров'я не ухвалило рішення щодо проведення вакцинації від COVID-19 дітей старше від 12 років у національному масштабі, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"МОЗ розглядало таку можливість, але ми не ухвалили рішення в національному масштабі. Щодо людей до 18 років ми не забороняємо їх вакцинувати, їх можна вакцинувати, але ми не робимо це масовою кампанією", - сказав він журналістам у середу.

Ляшко наголосив, що пріоритет вакцинальної кампанії "це захист українців і запобігання важкого перебігу, під найбільшим ризиком люди старшого віку".

Ляшко уточнив, що 80% усіх летальних випадків від COVID-19 були у людей, старше 60 років, при цьому 98% померлих від COVID-19 не були вакциновані.

Також Ляшко зазначив, що вакцинувати дітей старше 12 років можна лише тією вакциною, інструкція до якої дозволяє таку вакцинацію.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я наказом від 17 липня затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) про можливість вакцинації дітей старше 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Цю вакцину дозволено використовувати в Україні для дітей старше 12 років у разі, якщо дитина має високі ризики тяжкого перебігу та розвитку ускладнень після COVID-19 через супутні захворювання, для об'єднання сім'ї дитина виїжджає в країну, де для перетину кордону потрібен сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, або міжнародне свідоцтво про вакцинацію, або вона виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Крім того, вакцинація дітей від 12 років допускається, якщо дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідно міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, а також якщо дитина приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer і має відповідні підтверджуючі документи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА