16:12 16.12.2021

Штам "омікрон" може заражати людину у 70 разів швидше за попередні види коронавірусу - вчені КНР

2 хв читати
Штам "омікрон" може заражати людину у 70 разів швидше за попередні види коронавірусу - вчені КНР

Штам "омікрон" коронавірусу здатний інфікувати людину в 70 разів швидше порівняно з попередніми типами цього вірусу, повідомило у четвер видання The Hill із посиланням на дослідження Університету Гонконгу.

Під час дослідження вчені перевіряли вплив штаму "омікрон" на тканини людських легень. Вдалося встановити, що через 24 години після зараження вірусні частки "омікрону" відтворювалися у уражених тканинах у 70 разів швидше, ніж штам "дельта" та інші варіанти вірусу.

Водночас вчені з'ясували, що масштаб відтворення "омікрону" виявився більше ніж удесятеро меншим, ніж у початкового варіанту вірусу. В результаті можна припустити, що "омікрон" має викликати менш важкий перебіг хвороби, пояснює The Hill.

Один із авторів дослідження доктор Чень Чживей уточнив, що реплікація геному вірусу є не єдиним фактором, який визначає здатність вірусу заражати. Він продовжив, що тяжкість перебігу захворювання залежить не лише від заразності вірусу, а й імунітету людини.

"Крім того, зазначалося, що дуже заразний вірус, нехай він і може бути менш хвороботворним, але інфікує набагато більше людей і може викликати більше випадків серйозного перебігу хвороби та летальних наслідків. З цієї причини, і беручи до уваги наші попередні дослідження про здатність "омікрону" частково оминати імунітет від вакцин та минулого зараження, загальна загроза від "омікрону", ймовірно, дуже значна", - сказав він.

Варіант коронавірусу B.1.1.529, який отримав назву "омікрон", було виявлено наприкінці листопада у ПАР і вже виявлено у низці інших країн. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА