14:26 20.04.2022

МОЗ обговорює з іноземними фармкомпаніями моделі їхньої присутності на ринку країни-агресора – Ляшко

2 хв читати
МОЗ обговорює з іноземними фармкомпаніями моделі їхньої присутності на ринку країни-агресора – Ляшко

Міністерство охорони здоров'я обговорює з іноземними фармкомпаніями моделі їхньої присутності на ринку країни-агресора, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Коли розпочалися розмови про санкції, ми звернулися до топових фармкомпаній, яких у нас було понад 280. МОЗ до кожної компанії звернулося з листами та проханням залишити територію РФ і не провадити там діяльність, оскільки сплачені податки в РФ призводять до фінансування виробництва Росією зброї", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Ляшка, "багато компаній дослухалися, я не скажу, що сьогодні всі вони залишили РФ, але призупинили клінічні дослідження та маркетингову активність".

Водночас "чимало з них написали до нас, що вони не можуть зовсім залишити РФ, оскільки вихід компаній спричинить відсутність препаратів, а це призведе до людських жертв".

"Водночас ми їм усім у відповідь надали чіткий аналіз фармринку РФ, який показав, що багато з їхніх препаратів, представлених там, не є життєво необхідними або мають аналоги, які виробляються на російській території, тому спокійно можна зменшити свою присутність і залишити в РФ два-три препарати", - пояснив Ляшко.

"Ця дискусія триває вже 56-й день. Ми з кожною компанією проводимо окремі переговори, плюс зверталися до Єврокомісії, щоб зменшити присутність європейських компаній на ринку РФ. Працюємо в цьому напрямі", - наголосив міністр.

Він зазначив, що іноземні фармкомпанії постачають свої препарати в Україну, роблять пріоритетне відвантаження для України, значну кількість препаратів постачають у вигляді благодійної допомоги.

Ляшко водночас наголосив, що "європейські й американські санкції не поширюються на фармкомпанії, але санкції опосередковано впливають на доставку препаратів в РФ, оскільки там порушено логістичні зв'язки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА