15:32 11.08.2023

Інститут ім. Філатова за 6 міс. провів понад 90 тис. консультацій, кількість пацієнтів стаціонару наближається до довоєнного рівня

2 хв читати
Інститут ім. Філатова за 6 міс. провів понад 90 тис. консультацій, кількість пацієнтів стаціонару наближається до довоєнного рівня

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова Національної академії медичних наук України (Одеса) за шість місяців 2023 року провів понад 90 тис. консультацій у консультативній поліклініці, кількість пролікованих у стаціонарі пацієнтів наближається до показників довоєнних і доковідних часів і становить 6666 пацієнтів.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора інституту з науково-медичної роботи Сергій Кацан, серед тенденцій останнього часу, зокрема, наслідки збільшення кількості пацієнтів, які потрапляють до клініки "з стадіями захворювань очей, які зайшли далеко вперед, з ускладненнями, що надалі призводить до збільшення термінів лікування, неможливості подолати хворобу терапевтичними методами, виникнення потреби в хірургічному лікуванні".

"Насамперед це стосується пацієнтів із запальними захворюваннями органу зору, офтальмоонкологією. Зросла кількість і пацієнтів відділення мікрохірургічного лікування дитячих захворювань ока", - сказав він.

Кацан також зазначив, що "з початком воєнних дій значно збільшилася кількість хворих із травматичними ураженнями, причому як унаслідок ворожих дій, так і з побутовими травмами (особливо це стосується дітей)".

Крім того, за словами Кацана, порівняно з довоєнними та доковідними показниками зросла кількість пацієнтів, хворих на катаракту та глаукому.

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМНУ заснований 1936 року. Є провідною науковою і медичною установою та національним центром наукових досліджень у сфері офтальмології. На базі інституту діють чотири національні центри, які охоплюють найбільш поширені офтальмологічні патології: Український офтальмотравматологічний центр, Центр дитячої офтальмопатології, Центр офтальмоонкології, Очний опіковий центр.

Клініка інституту - це офтальмологічний центр, де проводяться всі види діагностики та лікування очних захворювань із застосуванням інноваційних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА