12:58 18.10.2023

ДП "Електронне здоров'я" готує кілька проєктів з обміну медданими на міжнародному рівні

2 хв читати
ДП "Електронне здоров'я" готує кілька проєктів з обміну медданими на міжнародному рівні

Держпідприємство "Електронне здоров'я" готує кілька проєктів з обміну медичними даними на міжнародному рівні, повідомив керівник держпідприємства "Електронне здоров'я" Олександр Ємець.

"Зараз триває підготовка кількох важливих проєктів з обміну медичними даними на міжнародному рівні. Один із них - це приєднання України до європейської мережі MyHealth@EU - спеціалізованої системи, яка дає змогу обмінюватися медичними даними між різними європейськими країнами. Оскільки Україна поки що не є членом ЄС, цей процес дещо ускладнений. Проте тривають роботи з налаштування обміну зведеними даними щодо пацієнта між Україною і Польщею", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Ємець повідомив, що ще одним важливим проєктом, який реалізовує держпідприємство, є створення "електронного кабінету пацієнта на кшталт облікового запису в системі "Дія", який дає змогу обмінюватися медичною інформацією та користуватися е-рецептами в країнах Євросоюзу".

"Усі ці проєкти покликані спростити життя українців, які опинилися за кордоном через війну в Україні. Ми очікуємо позитивного рішення від Євросоюзу про можливість приєднання України до мережі, що дасть змогу швидко створити низку електронних медичних інструментів для обміну медичною інформацією між Україною та іншими європейськими країнами", - сказав він.

Ємець нагадав, що уряд ухвалив рішення про приєднання України до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоров'я ВООЗ. Мережа покликана розширити практики використання цифрових документів у медичній сфері в межах усіх держав, які є її учасниками.

"Для українців це означає, що можна буде сформувати інші цифрові медичні документи так само легко, як і COVID-сертифікати. Над цим зараз активно працює МОЗ у співпраці з Мінцифрою", - сказав він.

"Ще два роки тому Україна приєдналася до Довірчої мережі ЄС і стала однією з перших країн світу, чиї COVID-сертифікати ЄС офіційно визнав. Загалом українці згенерували понад 12,2 млн COVID-сертифікатів у "Дії". Це досить успішний проєкт із точки зору використання медичних даних за кордоном", - наголосив Ємець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА