16:48 06.12.2012

Учасники підготовчої групи обговорили питання створення фракцій у Верховній Раді VII скликання

2 хв читати

Проблема створення фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді VII скликання ускладнюється.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні підготовчої групи в четвер керівник групи, спікер парламенту нинішнього скликання Володимир Литвин запропонував її учасникам затвердити перелік документів, необхідних для реєстрації фракцій Верховної Ради.

Під час обговорення цього питання представник об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Мартиненко наголосив, що неодноразово в пресі порушувалося питання про те, що в новому парламенті Комуністична партія України не зможе сформувати своєї фракції, оскільки такої можливості не надає їй регламент Верховної Ради.

За словами М.Мартиненка, необхідно з'ясувати, в новому парламенті комуністи сформують фракцію чи депутатську групу.

Водночас представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський нагадав, що чинний регламент передбачає можливість створення фракції зі складу депутатів, що пройшли до парламенту за списками політичної партії, а також народних депутатів, що пройшли до парламенту в мажоритарних округах, висунених від відповідної політичної партії.

Р.Кошулинський наголосив, що сьогодні КПУ не може сформувати свою фракцію, тому що до нового складу парламенту не пройшов жоден із мажоритарників від цієї політичної сили.

У свою чергу В.Литвин повідомив, що один із депутатів-самовисуванців висловив своє бажання увійти до складу Компартії, таким чином, у комуністів з'явиться шанс сформувати фракцію за участю депутата-мажоритарника.

На це Р.Кошулинський парирував, що депутата, який висловив бажання увійти до складу фракції КПУ, не було висунуто на виборах на з'їзді Компартії перед початком виборчої кампанії.

Водночас представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов наголосив, що питання не в тому, яку назву матиме об'єднання депутатів-комуністів у новому парламенті - фракція чи група. Питання в тому, що нинішній регламент співвідносить кількісну чисельність групи з кількісною чисельністю найменшої фракції в парламенті.

"Виходить, отже, що найменша у нас (фракція - ІФ) ВО "Свобода", до якої входять 37 депутатів, і для того, щоб створити групу, комуністам необхідно набрати не менше ніж 37 депутатів", - сказав В.Карпунцов.

Після обговорення учасники засідання затвердили перелік документів, необхідних для створення фракції у Верховній Раді, та домовилися, що під час першого засідання нового парламенту, після проведення його урочистого відкриття, складання присяги, реєстрації народних депутатів та отримання депутатських мандатів і карток голосування, буде оголошено перерву на дві години для того, щоб фракції встигли оформити всі необхідні документи, зареєструватися в парламенті. Через дві години засідання парламенту буде поновлено і на ньому буде оголошено про створення фракцій, їхні назви, кількісний склад і керівників.

Як повідомлялося, Верховна Рада VI скликання завершила свою роботу 6 грудня. Перше засідання Верховної Ради VII скликання призначено на 12 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА