16:18 09.04.2020

Засідання голів фракцій із керівництвом ВР призначено на 10 квітня - нардеп Железняк

2 хв читати
Засідання голів фракцій із керівництвом ВР призначено на 10 квітня - нардеп Железняк

Засідання голів парламентських фракцій з керівництвом парламенту щодо порядку денного позачергової сесії призначено на ранок 10 квітня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

"У нас завтра вранці буде засідання голів фракцій із керівництвом парламенту, де обговорюватимемо порядок денний позачергового засідання. Поки що воно попередньо призначене на понеділок. Ми фракцією "Голос" наполягатимемо на внесенні банківського законопроекту (№2571-д - ІФ) до порядку денного", - сказав він у коментарі.

Однак, додав Железняк, внесення законопроекту до порядку денного залежатиме від роботи комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, заступником голови якого він є.

"Нині зведено трохи більше ніж 11 тис. поправок, тобто залишилося близько 5 тис. За часом виглядає так, що остаточний текст таблиці буде готовий до другої половини п'ятниці (10 квітня - ІФ)", - пояснив він.

"Незрозуміло, коли у нас буде засідання комітету. По-перше, це залежить від технічних моментів - таблиці. А по-друге - залежить від того, за яким сценарієм піде засідання комітету. Зрозуміло, що всі 16 тис. поправок розглядати не будуть", - зазначив Железняк, додавши, що, найімовірніше, поправки буде згруповано й розглянуто за групами.

Водночас від порядку денного позачергового засідання парламенту залежить те, наскільки швидко працюватиме комітет.

"Зі свого боку обидва представники фракції "Голос" у комітеті - і я, і Галина Васильченко, готові працювати у вихідних і в понеділок, хоч удень, хоч уночі, щоб підготувати до розгляду банківський законопроект. У нас із 32 членів комітету 24 представляють "Слугу народу", тож від них насамперед залежить, як вони реагуватимуть на цей спам", - прокоментував Железняк.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (так званий антиколомойський законопроект), ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії прийняли в цілому цього самого дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА