13:47 20.12.2012

Заявки вiд України на вступ до Митного союзу немає - Путiн

2 хв читати

Україна перебуває в пошуку оптимальних форм спiвпрацi з Митним союзом (МС) Росiї, Бiлорусi та Казахстану, але про приєднання Києва до МС сьогоднi не йдеться, повiдомив президент РФ Володимир Путiн.

"Для того, щоб мова зайшла саме так, ми маємо отримати офiцiйну заявку України про вступ до Митного союзу. Такої заявки немає", - сказав вiн на великiй прес-конференцiї в четвер.

В.Путiн зазначив, що у зв'язку з переданням членами МС повноважень iз регулювання торгiвлi на наднацiональний рiвень Києву стало важче вирiшувати питання доступу своїх товарiв на цi ринки.

"Наразi українськi партнери шукають виходу з цiєї ситуацiї: вони шукають такi форми спiвпрацi з Митним союзом, який були би прийнятнi для України, але вписувалися б у правовi норми, покладенi в основу функцiонування цього iнтеграцiйного об'єднання", - зазначив глава росiйської держави.

Як повiдомлялося, президент України Вiктор Янукович планував вiдвiдати Москву 18 грудня для обговорення питань спiвпрацi з МС, однак уранцi цього дня стало вiдомо про перенесення зустрiчi. За даними української сторони, їй потрiбнi додатковi консультацiї на експертному рiвнi.

Помiчник президента РФ Юрiй Ушаков також повiдомив, що необхiдно провести додаткову експертну роботу з доопрацювання тих документiв, якi спочатку планувалося пiд час цього вiзиту пiдписати, для цього знадобиться певний час, пiсля чого буде узгоджено конкретнi термiни цього вiзиту.

Ранiше президент України Вiктор пропонував формат спiвпрацi з МС "3+1", проте така iнiцiатива не здобула пiдтримки. На думку українських експертiв, українська сторона намагається знайти такий формат вiдносин з Митним союзом, який не став би перепоною для пiдписання угоди про асоцiацiю та зону вiльної торгiвлi з ЄС, тодi як росiйська сторона наполягає на тiснiшiй iнтеграцiї Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА