15:54 28.12.2012

Ключовим завданням Міноборони на 2013 рік буде реформування МНС у підпорядковану держслужбу - заступник міністра

2 хв читати

Міністерство оборони України працює над питанням врегулювання механізмів взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, які координуватиме міністр оборони.

"Ключовим завданням наступного року буде здійснення заходів із реформування. Навіть з урахуванням дефіциту буде знайдено можливість продовження реформ", - сказав заступник міністра оборони - керівник апарату Міноборони Володимир Можаровський на брифінгу в п'ятницю.

"Нині розробляється питання нормативного врегулювання порядку та механізмів взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, в яку буде реформовано колишнє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій", - повідомив він.

В.Можаровський також додав, що, відповідно до указу президента, діяльність цієї державної служби спрямовуватиме й координуватиме Кабінет Міністрів через міністра оборони.

Також він повідомив, що здійснюється часткове доопрацювання, і в найкоротші терміни планується передати на затвердження президента України проекти стратегічного оборонного бюлетеня та концепції реформування і розвитку Збройних сил України.

Як повідомлялося, 24 грудня президент України Віктор Янукович своїми указами створив держслужбу з надзвичайних ситуацій на базі МНС та Держінспекції техногенної безпеки та призначив її головою екс-першого заступника голови МНС Михайла Болотських.

Пізніше В.Янукович заявив, що новостворена служба введена до складу Міністерства оборони України та підпорядкована військовому відомству. За його словами, це рішення ухвалено у зв'язку з тим, що з року в рік на практиці Україна стикається з проблемами, пов'язаними з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій і стихійних лих, а світовий досвід свідчить про те, що найбільш ефективно відповідні служби працюють у тих країнах, де вони підпорядковані та перебувають у складі Збройних сил. Крім того, наслідки НС нерідко ліквідують за допомогою техніки Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА