13:45 30.01.2013

Депутати від опозиції ухвалять заяву про висловлення недовіри спікеру ВР, прогнозує Турчинов

2 хв читати
Депутати від опозиції ухвалять заяву про висловлення недовіри спікеру ВР, прогнозує Турчинов

На зборах опозиційних депутатів у четвер може бути висловлено недовіру голові Верховної Ради Володимиру Рибаку, заявив перший заступник лідера партії "Батьківщина", народний депутат Олександр Турчинов.

"Я вже прогнозую, що буде ухвалено рішення і про прийняття спільної заяви, і про висловлення недовіри голові Верховної Ради, і про повернення роботи Верховної Ради у конституційну площину", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

О.Турчинов повідомив, що опозиціонери вимагатимуть, щоб їм відкрили сесійну залу для проведення зборів. "Ми вимагатимемо, щоб нам відкрили залу Верховної Ради, тому що завжди збори декількох фракцій проводяться саме в залі Верховної Ради, оскільки інших приміщень, які мали б можливість вмістити таку кількість депутатів, у Верховній Раді просто не існує", - сказав він.

При цьому О.Турчинов наголосив, що В.Рибака не має підстав не скликати позачергової сесії. Він також зазначив, що управління кадрів Верховної Ради підтвердило, що всі підписи та необхідні документи для скликання позачергової сесії парламенту зібрано. "Усе зроблено, підписи перевірено, і навіть є печатка управління кадрів Верховної Ради, яке підтвердило, що все прошито, пронумеровано, здано, усе як того вимагає чинне законодавство", - сказав депутат.

"Я ще раз наголошую, що ніяких підстав сьогодні не існує (для відмови в проведенні позачергової сесії парламенту - ІФ)", - наголосив О.Турчинов.

Раніше О.Турчинов повідомив, що "Батьківщина" в четвер, 31 січня, скликає збори опозиційних народних депутатів у Верховній Раді на 10.00.

Як повідомлялося, раніше опозиція заявила, що зібрала 158 підписів за проведення позачергової сесії, на якій хотіла розглянути питання про відставку генпрокурора Віктора Пшонки та створити слідчу комісію щодо ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра МВС Юрія Луценка.

У свою чергу спікер Верховної Ради Володимир Рибак наполягає на тому, що підстав для скликання позачергової сесії немає, посилаючись на інформацію про те, що 11 депутатів-підписантів перебували за межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА