13:41 12.03.2013

Вищий спецсуд підтвердив законність вироку Іващенку

2 хв читати

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок колишньому виконувачу обов'язків міністра оборони Валерію Іващенку – п’ять років умовно.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення оголосив Вищий спецсуд у вівторок, розглянувши касацію В.Іващенка.

Отже, касацію В.Іващенка залишено без задоволення, а рішення апеляційного суду пом'якшити покарання В.Іващенку до умовного терміну залишено без змін.

Водночас касацію прокуратури на рішення Апеляційного суду прокуратура відкликала в лютому, й суд її не розглядав.

Коментуючи журналістам рішення Вищого спецсуду, адвокат В.Іващенка Борис Нечипоренко сказав: "Звісно, ми не задоволені цим рішенням. Оскаржуватимемо його в Європейському суді з прав людини, оскільки вважаємо, що Іващенко не скоював ніякого злочину".

Сам В.Іващенко не був присутній на розгляді касації.

Як повідомлялося, 12 квітня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив В.Іващенка до п'яти років позбавлення волі з забороною на три роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням другого рангу держслужбовця. Відповідно до вимоги статті 82 КК до терміну відбуття покарання засудженого В.Іващенка враховано термін його попереднього ув'язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

Колегія суддів Апеляційного суду Києва 14 серпня 2012 року звільнила В.Іващенка від відбування основного покарання, надавши випробувальний термін на один рік.

В.Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цей документ передбачав реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яка забезпечувала розміщення і збереження мобілізаційних матеріальних резервів.

Українське видання Тіждень.ua 13 лютого повідомило, що В.Іващенко отримав політичний притулок у Данії в рамках Конвенції ООН про статус біженців, а "Міністерство закордонних справ Данії, коментуючи це питання, обмежилося лаконічним підтвердженням".

19 лютого МЗС України повідомив, що В.Іващенко отримав дозвіл на проживання в Данії, а не політичний притулок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА