13:32 17.04.2013

Поріг для створення нових груп і фракцій знизять до 15 депутатів, попереджає Томенко

2 хв читати
Поріг для створення нових груп і фракцій знизять до 15 депутатів, попереджає Томенко

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявляє, що в парламенті готується ініціатива скоротити до 15 кількість депутатів у групі для створення нових груп і фракцій.

"Існує серйозна проблема, так звана група 244 (кількість депутатів, які брали участь у "виїзному" засіданні парламенту - ІФ) ... вчора була знищена, розвалена й ліквідована", - сказав він на брифінгу в середу, нагадавши, що депутати більшості у вівторок не змогли ухвалити урядові законопроекти.

"Я знаю, що готується ініціатива внести зміни до регламенту з тим, щоб дозволити формування депутатських груп із чисельністю 15 осіб (наразі група може бути сформована в кількості депутатів не меншій, ніж кількість депутатів, які входять до найменшої фракції)", - сказав М.Томенко.

"Що це дає: в нас є група позафракційних олігархів, які готові інвестувати й не заходити в Партію регіонів, а завести 15 депутатів у таку групу, наприклад, "група за щасливе життя українського народу в ХХІ столітті". Така група в принципових питаннях, приміром бюджет, уряд, підголосовуватиме, а потім діятиме самостійно. Отже, це не лише позафракційні депутати, в неї можуть бути підтягнуті з опозиційних фракцій", - припустив М.Томенко.

"Я переконаний, що невдовзі така ініціатива з'явиться, і буде спроба внести зміни до регламенту з тим, щоб деструктурувати парламент, залишити ці фракції або додати одну-дві нові депутатські групи ... які підіграватимуть владі для того, щоб послабити опозицію і забезпечити владі 226 голосів", - сказав він.

При цьому, за його словами, існує ще один - "грошовий" - спосіб переконати депутатів голосувати разом із провладною більшістю. За його словами, однією з причин ініціативи щодо скорочення кількості депутатів для формування депутатської групи є те, що Партії регіонів не завжди вдається домовитися з фракцією комуністів стосовно принципових голосувань.

"Адже ви знаєте, що наші комуністи - найдорожчі комуністи у світі. Вони дорого коштують владі. Й комуністи дорогі, й "тушки" дорогі. Я думаю, що це дві причини, які змушують владу працювати з системою нових депутатських груп", - сказав М.Томенко.

"32 людини - не завжди дає можливість створити групу, а 15 - дає таку можливість", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА